Muziekwereld rouwt om dood van Stephen Hawking

Geschreven door op 14 maart 2018 om 13:42
English: NASA StarChild image of Stephen Hawking. Author: NASA (Wikimedia Commons, publiek domein)

Vandaag verloor de wereld haar meest bekende wetenschapper Stephen Hawking. Ook in de muziekwereld staat men stil bij zijn dood. 

Stephen Hawking

Vandaag is het door het overlijden van Stephen Hawking een droevige dag in de wetenschap. De Brit was ongetwijfeld de meest bekende geleerde van onze tijd. Vele wetenschappers hebben hun medeleven geuit op diverse sociale media kanalen. Ook de muziekwereld staat stil bij zijn dood.

Muziek en wetenschap

Steven Tyler besteedt enkele inspirerende woorden aan Hawking. De Aerosmith-frontman stelt dat de fysicus het universum beter kende dan ieder ander. Tyler bestempelt Hawking als een ‘opmerkelijk genie’.

Ook Foo Fighters, één van de headliners op Pinkpop dit jaar, staat stil bij het overlijden van Hawking. Dit doet het overigens op geheel eigen wijze. De band van frontman Dave Grohl noemt de wetenschapper een ‘fucking legend’.

Hawking maakte eveneens indruk op een jongere generatie artiesten. De 25-jarige Sam Smith noemt hem een ongelooflijk mens.

 

Inspiratie door ziekte

Nancy Sinatra (dochter van Frank) staat vanwege een andere reden stil bij Hawking. Zij legt de nadruk op de ziekte van Hawking en hoe de Brit hiermee omging. De fysicus inspireerde vele mensen door het moedig bestrijden van zijn spierziekte ALS.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · Viral