Live Report: Stereophonics houdt publiek in AFAS Live in zijn greep

Geschreven door op 30 januari 2018 om 12:07
Stereophonics - Fotocredits Sven-Sebastian Sajak Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

AFAS Live staat op zaterdag 27 januari weer in het teken van onvervalste poprock en meezing-nummers. De Welshmen van Stereophonics komen de boel op stelten zetten, met als voorprogramma singer-songwriter Alex Francis en als na-programma de Nederlandse band Cynbel.

Live Report: Stereophonics in AFAS Live

Gelukkig staat AFAS Live al vroeg vol, want avondopener Alex Francis is precies dat nog vrij onontdekte talent dat iedereen zou moeten kennen. Wat betreft uitstraling doet hij een beetje denken aan een jonge Eddie Vedder en met zijn band weet hij het publiek bijna net zo mee te kregen als Vedder dat (nog steeds) doet.

Voorprogramma Alex Francis - Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Voorprogramma Alex Francis – Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Het verwachte, hoge singer songwriter-gehalte van Alex valt gelukkig alleszins mee en zijn catchy popsongs maken dat je niet stil kunt blijven staan. Afgelopen december kwam zijn EP ‘A Stronger Love’ uit. We zijn benieuwd naar wat hij, naast dromerige popnummers, nog meer uit gaat brengen!

Wild publiek, het hele concert lang

Het publiek wordt wild zodra Stereophonics het podium bestijgt en vanaf het moment dat ze dat doen hebben ze de hele zaal in hun greep. Zo’n twee uur lang schallen hun bekende en minder bekende popnummers als ‘C’est La Vie’, ‘Have A Nice Day’ en superhit ‘Dakota’ door de zaal, terwijl het publiek uitbundig meezingt. Daarnaast mag ook ‘Graffiti On The Train’ niet ontbreken op de setlist.

Stereophonics in AFAS Live - Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Stereophonics in AFAS Live – Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Stereophonics kleurt netjes binnen de lijnen

‘Graffiti On The Train’ vertelt het verhaal van een jongen die voor zijn geliefde “Will You Marry Me” op een trein spuit met graffiti, maar helaas verongelukt hij voor hij de zin af kan maken… Het verhaal ligt nogal zwaar op de maag, maar de toon van het nummer zorgt voor een mooi rustmoment in de set.

Niet dat de overige nummers erg hard zijn, de band omschrijft zichzelf als rock maar kleurt voor een rockband heel netjes binnen de lijntjes. Het is vooral het enthousiasme van het publiek dat de zaal doet opzwepen. En dan hebben we het met name over de voorste rijen Britten, die inclusief spandoeken zijn gekomen. En of ze een kusje kunnen krijgen van zanger Kelly Jones.

Stereophonics in AFAS Live - Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Stereophonics in AFAS Live – Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Mengelmoes van oud en nieuw

Dat de band al bijna 26 jaar bestaat is overigens niet af te zien aan hun stage performance. De Britten hebben het duidelijk naar hun zin op het podium, ondanks dat de zaal bij lange na niet uitverkocht is. De popliefhebber kan zijn hart ophalen, er is toch nog zoiets als meezingbare popmuziek zonder zware, politieke boodschap.

Voor de muziekliefhebber die op zoek is naar muziek met meerdere lagen en diepgaandere teksten zal het optreden, en de muziek van Stereophonics in het algemeen, niet heel bevredigend zijn. Al met al bestaat de avond uit een mooie mengelmoes van oude en nieuwe nummers van de band die al bijna 26 jaar de harten van het publiek verovert.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.