Album Review: Black Label Society terug met ijzersterke plaat ‘Grimmest Hits’

Geschreven door op 19 januari 2018 om 17:24
Black Label Society - Fotocredits Justin Reich (Persfoto Spinefarm Records, zie mail Petting Zoo Propaganda)

Black Label Society is terug met een nieuw album! Zakk Wylde en co. laten op hun nieuwe plaat ‘Grimmest Hits’, die op 19 januari verscheen, een veelzijdig geluid horen.

Black Label Society releaset ‘Grimmest Hits’

Het langverwachte nieuwe album van Black Label Society ligt in de schappen! De nieuwe plaat van de Amerikaanse metalband verscheen op vrijdag 19 januari. De rockers deelden de afgelopen maanden al een aantal voorproefjes van het nieuwe werk, in de vorm van singles ‘Room of Nightmares’ en ‘All That Once Shined’.  Nu is het hele werk beschikbaar!

Veelzijdig

Het nieuwe album staat, zoals we van frontman Zakk Wylde en zijn band gewend zijn, weer vol met explosieve tracks en pakkende, gierende gitaarriffs. Toch laat de band ook een andere kant van zichzelf horen. Zo bevat ‘Grimmest Hits’ meerdere nummers waar een duidelijke invloed van blues en country uit naar voren komt.

Wylde laat deze invloeden terugkomen in rustige en emotioneel beladen tracks als ‘The Only Words’ en ‘A Love Unreal’, terwijl de blues ook in het zwaardere ‘Bury Your Sorrow’ te horen is. De akoestische afsluiter ‘For I Could Not Stay’ bevat bijna Lynyrd Skynyrd-achtige elementen van southern rock en country. Aan veelzijdigheid geen gebrek dus!

Ode aan Ozzy

In 2017 werd bekend dat Zakk Wylde zich weer bij de band van metal-icoon Ozzy Osbourne voegde. Het is geen geheim dat de voormalig Black Sabbath-voorman een groot voorbeeld en idool van Wylde is en dit laat hij nog maar eens blijken op het nieuwe album.

Wylde’s stem lijkt bij tijd en wijle als twee druppels water op die van zijn legendarische voorbeeld. Grote kans dat ook liefhebbers van Black Sabbath en Ozzy’s solowerk, ‘Grimmest Hits’ dus zullen waarderen.

‘Grimmest Hits’ ijzersterk

Met ‘Grimmest Hits’ zet Black Label Society een lijn aan ijzersterke albums voort. De plaat is inmiddels beschikbaar bij Bol.com en natuurlijk ook op online streamingdiensten als Spotify! Wil jij het nieuwe werk binnenkort trouwens live horen? Dat kan! Zakk Wylde en co. staan op 30 maart in de Amsterdamse Melkweg.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.