Eric Clapton onthult nieuwe gezondheidsproblemen: “Ik word doof”

Geschreven door op 11 januari 2018 om 12:02
Eric Clapton (cropped) - Foto Raph_PH (Flickr, CC BY 2.0)

Eric Clapton wordt doof. Dat onthulde de iconische zanger en gitarist op 9 januari in gesprek met BBC Radio 2. Clapton vertelde tijdens het interview dat hij aan tinnitus lijdt.

Gezondheidsproblemen voor Eric Clapton

Dat Eric Clapton al een tijdje last heeft van gezondheidsproblemen, was al bekend. De inmiddels 72-jarige muzikant onthulde in 2016 al dat hij chronische zenuwproblemen heeft, die voor flinke pijn zorgen.

Clapton zei destijds in gesprek met het Amerikaanse Ultimate Classic Rock“Ik heb flink wat pijn gehad het laatste jaar. Het begon met pijn in mijn onderrug en veranderde in perifere neuropathie, waarbij je het gevoel hebt dat je elektrische schokken in je benen krijgt. Het is moeilijk om gitaar te spelen en ik heb moeten leren leven met het feit dat het niet meer zal verbeteren.”

Tinnitus

In gesprek met BBC Radio 2 onthult de legendarische muzikant nu dat er nog meer problemen bij hem geconstateerd zijn. Clapton lijdt aan tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, een conditie waarbij mensen luide geluiden horen die er niet zijn. Het icoon denkt voorlopig echter nog niet aan stoppen:

“Ik blijf gewoon werken. Ik doe nog een paar optredens. Het enige wat me zorgen baart is het feit dat ik de 70 gepasseerd ben en dat ik bedreven moet blijven. Ik bedoel, ik word doof, ik heb tinnitus. Mijn handen werken nog net. Ik hoop nu dat nog meer mensen naar me komen kijken, omdat ze nu nieuwsgierig naar me zijn. Ik weet dat dat erbij hoort, want ik vind het zelf ongelooflijk dat ik er nog ben.”

British Summer Time

Eric Clapton heeft momenteel één show gepland staan. De muzikant, onder meer bekend van zijn megahit ‘Tears in Heaven’, speelt in juli 2018 op het enorme British Summer Time Festival in het Londense Hyde Park.

 

Bron: Ultimate Classic Rock, BBC Radio 2

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Robin de Roode, redacteur bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Eric Clapton Nieuws · Nieuws