Merry Christmas! Hier zijn 5 nieuwe kerstalbums uit 2018

Geschreven door op 25 december 2018 om 16:00
Muzikale cadeautips kersthits, irish christmas, kerst / christmas (kerstalbums) - Foto: Digidreamgrafix (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De feestdagen zijn begonnen en dus luisteren we met z’n allen weer massaal naar de bekende kerst hits. Ben jij inmiddels wel toe aan wat nieuwe kerstknallers? Check dan eens deze vijf gloednieuwe kerstalbums van bekende artiesten!

Vijf kerstalbums uit 2018

Een goede kersthit is tijdloos en dat weten de artiesten ook! Ben jij de bekende knallers van Mariah Carey, Chris Rea en Wham! inmiddels wel een beetje zat? Geef een van deze gloednieuwe kerstplaten dan eens een kans en vul je Spotify kerst-playlist met nieuwe kerst songs!

John Legend – A Legendary Christmas

YouTube player

Singer-songwriter John Legend bracht op 26 oktober een kerstalbum uit met een mooie woordspeling: ‘A Legendary Christmas’. De plaat bevat een mix van covers van klassieke kerstnummers en nieuw origineel materiaal.


Eric Clapton – Happy Xmas

YouTube player

Een kerstalbum van niemand minder dan gitaarvirtuoos Eric Clapton? Jazeker! De inmiddels 73-jarige legende kwam op 12 oktober met zijn tweeëntwintigste studioalbum, genaamd ‘Happy Xmas’. De plaat bevat een mix aan covers van bekende en minder bekende kerstnummers, die door Clapton in een bluesy jasje zijn gestoken. Daarnaast bevat het album één gloednieuw origineel nummer: ‘For Love on Christmas Day’.


Pentatonix – Christmas Is Here!

YouTube player

De YouTube-sterren van Pentatonix hebben inmiddels al wat ervaring op het gebied van kerstplaten. De a-capellagroep bracht ook dit jaar weer een kerstalbum uit, genaamd ‘Christmas Is Here!’. De plaat bevat covers van bekende kerstklassiekers, maar ook van kerst tracks uit films als ‘The Nightmare Before Christmas’ en ‘How The Grinch Stole Christmas’.


Jessie J – This Christmas Day

YouTube player

Jessie J kwam op 26 oktober met het kerstalbum This Christmas Day’. Deze plaat is gevuld met jazzy covers van bekende en minder bekende kerst songs, maar ook één origineel nummer: titel track ‘This Is Christmas Day’.


August Burns Red – Winter Wilderness

YouTube player

Dit is technisch gezien geen album, maar wel perfect voor iedereen die op zoek is naar een ander geluid tijdens deze feestdagen! Metalband August Burns Red bracht op 9 november zijn kerst-EP ‘Winter Wilderness’ uit. De plaat bevat vijf snoeiharde instrumentele covers van hits als ‘Last Christmas’ en ‘It’s The Most Wonderful Time Of The Year’. Daarnaast bevat de EP één originele track: ‘Avalanche’.

 

Bron: YouTube, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws