Geezer Butler: “Toekomstige ‘one-off’ Black Sabbath-shows onwaarschijnlijk”

Geschreven door op 9 januari 2018 om 10:47
Deadland Ritual, Geezer Butler (Black Sabbath) cropped - Foto Alberto Cabello (Flickr CC BY 2.0)

Black Sabbath-bassist Geezer Butler zegt dat toekomstige ‘eenmalige’ shows van de legendarische metalband niet heel waarschijnlijk zijn.

Geezer Butler noemt ‘eenmalige’ Black Sabbath-shows ‘onwaarschijnlijk’

Black Sabbath begon in 2016 aan een grote afscheidstour en sloot deze af met een spectaculaire show in thuisstad Birmingham. Daarmee zette de legendarische band een punt achter een bijna vijftig jaar durende carrière. Gitarist Tony Iommi zei destijds dat het afscheid niet per se definitief hoefde te zijn. In gesprek met Planet Rock zei de gitarist in februari 2017 dat de band in de toekomst best nog wel eens nieuwe muziek zou kunnen maken of eenmalige shows zou kunnen spelen:

“Ik denk niet dat we echt iets uitsluiten, behalve dat we niet meer willen toeren. Wie weet? Misschien doen we wel weer iets. We hebben het er niet over gehad. Maar ik weet zeker dat er wel iets kan gebeuren, ergens.”

“Geen kans”

In een nieuw interview met radioshow Full Metal Jackie weerspreekt bassist Geezer Butler de uitspraken van zijn mede-bandlid. Butler noemt toekomstige one-off shows en studiowerk ‘onwaarschijnlijk’:

“Dat is niet erg waarschijnlijk. Volgens mij gaat Ozzy (Osbourne, red.) aan zijn afscheidstour beginnen, dus hij zal de komende twee, drie jaar onderweg zijn. Dus ik denk niet dat er echt een kans is om eenmalige shows te spelen of zoiets dergelijks. En daar heb ik geen problemen mee. We zijn op ons hoogtepunt gestopt en willen niet aanmodderen.”

Top 10 beste bassisten

Artiesten Nieuws zette onlangs haar tien favoriete bassisten op een rijtje! Ben jij benieuwd op welke plek Black Sabbath-bassist Geezer Butler staat? Bekijk dan snel de video!

 

Bron: Blabbermouth

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Black Sabbath Nieuws · Nieuws