Coachella onthult line-up met o.a. Beyoncé, Eminem en The Weeknd

Geschreven door op 4 januari 2018 om 14:42
Coachella - Bron: Wikimedia Commons - Fotocredits: Alan Paone - (CC BY 2.0)

De organisatie van Coachella heeft de line-up voor het Amerikaanse festival bekendgemaakt. Dat Beyoncé een van de headliners is was vorig jaar al bekend gemaakt. Verder zijn The Weeknd, Eminem, Migos, Kygo, HAIM en nog veel meer artiesten terug te zien op het affiche.

Coachella 2018 met Beyoncé, The Weeknd, Eminem en meer!

Eerder meldde Consequence Of Sound dat verschillende bronnen uit de muziekindustrie de drie headliners voor Coachella 2018 hadden verklapt. Vorig jaar waren Lady Gaga, Kendrick Lamar en Radiohead de drie headliners.

Beyoncé stond toen al gepland als headliner, maar vanwege haar zwangerschap was ze genoodzaakt haar optreden te annuleren. Er was wel een kleine troost, want ze kondigde bij haar annulering wel aan dat ze de eerste headliner is van Coachella 2018.

Het festival vindt gedurende twee verschillende weekenden plaats: 13 tot en met 15 april en 20 tot en met 22 april. Tickets voor het festival gaan vrijdag 5 januari in de verkoop.

Eminem

Eminem is back! Rap-icoon Eminem is één van de drie headliners van Coachella. Vorig jaar stond Kendrick Lamar al op het podium van Coachella. Dat Eminem die plaats overneemt in 2018 is dus helemaal niet zo gek.

Dat Beyoncé even het podium opklimt gedurende het concert van Slim Shady is ook niet zo vreemd. Eminem heeft samen met Beyoncé het nummer ‘Walk On Water’ opgenomen.

The Weeknd

De derde headliner die naar het muziekfestival komt is The Weeknd. De Canadese zanger trad al een paar keer op in de Ziggo Dome en is onder andere bekend van de hits ‘Starboy’ en ‘I Feel It Coming’.

Opvallende namen

Er zijn veel opvallende namen geboekt voor Coachella 2018. Naast Jamiroquai, David Byrne, French Montana, Alt- J en The War On Drugs zijn er ook top namen te vinden die onder aan het affiche staan zoals Nothing But Thieves, Aurora , LP en Declan Mc Kenna.

Een aantal artiesten van deze line-up bezoeken vaak ook de Europese festivals in de zomer. Welke artiesten dat uiteindelijk zijn blijft natuurlijk afwachten. Het is wel al bekend dat Nothing But Thieves na haar Coachella optreden ook een festival tour gaat doen door Europa. De band werd onlangs aangekondigd voor Pinkpop.

 

 

Bronnen: Twitter, Coachella.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Coachella Nieuws · Festivals · Nieuws