Feest tijdens afscheidstour Mala Vita in Den Haag en Breda

Geschreven door op 3 januari 2018 om 12:44

Global roots rockband Mala Vita neemt afscheid van hun fans met een korte afscheidstour. Met twee man sterk volgde Artiesten Nieuws de twee allerlaatste optredens van Mala Vita.

Mala Vita neemt afscheid in Den Haag en Breda

De band van Mickael Franci (zang/gitaar), Davor Lazic (gitaar/zang) en Emil Kunto (accordeon) neemt na vijftien jaar vele optredens door heel Europa en vier albums afscheid van het publiek. Ze vierden hun afscheid in Simplon (Groningen), Het Paard (Den Haag) en de Mezz (Breda).

Afscheid vieren? Ja, Mala Vita sluit af met een BANG!

Het Paard in Den Haag (28 december 2017)

Aanvankelijk stond de band geprogrammeerd in de kleine zaal van Het Paard. Gelukkig was de grote zaal nog beschikbaar en besloten de programmeurs van Het Paard al snel hiernaartoe uit te wijken. Een verstandige keuze want de zaal was geheel gevuld met enthousiast, springend en meezingend publiek. De upbeat muziek van Mala Vita zorgt voor een uitzinnige avond, afscheid of niet.

Mala Vita, 28-12-2017 - Fotocredits: Rene Rosiere (Artiesten Nieuws)

Mala Vita, 28-12-2017 – Fotocredits: René Rosierse

De band speelt een set waarbij de nadruk ligt op het meer uitbundige werk. Verstandig, want het publiek is gekomen om te feesten. Publieksfavorieten als God is a gipsy’, ‘Addio’, ‘La Partenza’ en ‘Canzone di Dolore komen allemaal voorbij en zorgen ervoor dat iedereen uiteindelijk zwetend en voldaan de zaal verlaat. Dat kan natuurlijk pas nadat de fans Mala Vita met een oorverdovend applaus hebben bedankt voor vijftien heerlijke jaren.

De muziekgroep sluit het concert af met Bella Ciao’ van hun debuutalbum ‘Mani fiesta, wat een concertregistratie is vanuit Het Paard in 2005. De cirkel is rond.

Mala Vita, 28-12-2017 - Fotocredits René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Mala Vita, 28-12-2017 – Fotocredits René Rosierse

De Mezz in Breda (29 december 2017)

De allerlaatste show vindt plaats in de kleine zaal van de Mezz. Ditmaal geen uitwijkmogelijkheden naar de grote zaal en dat betekent een veel intiemere setting met honderd man publiek. Intiemer maar zeker niet minder uitbundig.

Nog éénmaal wordt alles uit de kast gehaald en speelt Mala Vita de sterren van de hemel. Ondanks de beperkte ruimte in de zaal wordt er uitbundig gefeest, gedanst en meegezongen.

De Balkan band Mima & Nash Mali Orkestar mag het voorprogramma verzorgen en bedankt Mala Vita op gepaste wijze door hun ‘Addio’ in een aangepaste vorm te spelen. Als Mala Vita later zelf dit nummer speelt, komt de support act spontaan meespelen en staan er in de zaal honderd man uit volle borst mee te zingen.

Na ruim anderhalf uur zit het er dan toch echt op. Mickael, Davor en Emil bedankt voor een geweldig feest. Dit is afscheid vieren zoals het hoort. Mickael liet ons na afloop weten nog voldoende nieuwe muzikale ideeën te hebben. We zijn benieuwd en wachten in spanning af.

Bella Ciao, Mala Vita!

Mala Vita, 29-12-2017 - Fotocredits René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Mala Vita, 29-12-2017 – Fotocredits René Rosierse

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Debuutalbum Son Mieux verschijnt in februari 2019 Goed nieuws voor fans van Son Mieux! De Haagse band rondom Camiel Meiresonne brengt in februari 2019 hun allereerste album uit.  Debuutalbum Son Mieu...
Masayoshi Fujita in maart 2019 naar Paard Den Haag De Japanse componist Masayoshi Fujita komt volgend jaar naar Nederland. In maart 2019 staat de componist in Paard te Den Haag. Masayoshi Fujita in Pa...
Live Report: The Wedding Present na 26 jaar terug in het Paard Afgelopen weekend, op zaterdag 29 september 2018, stond The Wedding Present na 26 jaar eindelijk weer in Het Paard in Den Haag. Artiestennieuws was er...
Franz Ferdinand naar poppodium het Paard in Den Haag Goed nieuws voor fans van Franz Ferdinand. De band komt in september 2018 naar poppodium het Paard in Den Haag.Franz Ferdinand naar Paard Den Ha...
The Levellers voegt aantal shows toe aan tournee door Nederland The Levellers voegt een aantal extra shows toe aan hun tournee door Nederland. Naast Utrecht en Tilburg, komen ze aankomende herfst ook naar Zwolle, A...
Afscheidsshow Elton John in Ziggo Dome volledig uitverkocht De show van Elton John is volledig uitverkocht! Het Britse icoon brengt zijn afscheidstour 'Farewell Yellow Brick Road' in 2019 naar een uitverkochte ...
Artikel Categorieën:
Artiesten · Mala Vita Nieuws · Nieuws · Reports en Reviews

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu