Feest tijdens afscheidstour Mala Vita in Den Haag en Breda

Geschreven door op 3 januari 2018 om 12:44
Mala Vita, 28-12-2017 - Fotocredits: Rene Rosiere (Artiesten Nieuws)

Global roots rockband Mala Vita neemt afscheid van hun fans met een korte afscheidstour. Met twee man sterk volgde Artiesten Nieuws de twee allerlaatste optredens van Mala Vita.

Mala Vita neemt afscheid in Den Haag en Breda

De band van Mickael Franci (zang/gitaar), Davor Lazic (gitaar/zang) en Emil Kunto (accordeon) neemt na vijftien jaar vele optredens door heel Europa en vier albums afscheid van het publiek. Ze vierden hun afscheid in Simplon (Groningen), Het Paard (Den Haag) en de Mezz (Breda).

Afscheid vieren? Ja, Mala Vita sluit af met een BANG!

Het Paard in Den Haag (28 december 2017)

Aanvankelijk stond de band geprogrammeerd in de kleine zaal van Het Paard. Gelukkig was de grote zaal nog beschikbaar en besloten de programmeurs van Het Paard al snel hiernaartoe uit te wijken. Een verstandige keuze want de zaal was geheel gevuld met enthousiast, springend en meezingend publiek. De upbeat muziek van Mala Vita zorgt voor een uitzinnige avond, afscheid of niet.

Mala Vita, 28-12-2017 - Fotocredits: Rene Rosiere (Artiesten Nieuws)

Mala Vita, 28-12-2017 – Fotocredits: René Rosierse

De band speelt een set waarbij de nadruk ligt op het meer uitbundige werk. Verstandig, want het publiek is gekomen om te feesten. Publieksfavorieten als God is a gipsy’, ‘Addio’, ‘La Partenza’ en ‘Canzone di Dolore komen allemaal voorbij en zorgen ervoor dat iedereen uiteindelijk zwetend en voldaan de zaal verlaat. Dat kan natuurlijk pas nadat de fans Mala Vita met een oorverdovend applaus hebben bedankt voor vijftien heerlijke jaren.

De muziekgroep sluit het concert af met Bella Ciao’ van hun debuutalbum ‘Mani fiesta, wat een concertregistratie is vanuit Het Paard in 2005. De cirkel is rond.

Mala Vita, 28-12-2017 - Fotocredits René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Mala Vita, 28-12-2017 – Fotocredits René Rosierse

De Mezz in Breda (29 december 2017)

De allerlaatste show vindt plaats in de kleine zaal van de Mezz. Ditmaal geen uitwijkmogelijkheden naar de grote zaal en dat betekent een veel intiemere setting met honderd man publiek. Intiemer maar zeker niet minder uitbundig.

Nog éénmaal wordt alles uit de kast gehaald en speelt Mala Vita de sterren van de hemel. Ondanks de beperkte ruimte in de zaal wordt er uitbundig gefeest, gedanst en meegezongen.

De Balkan band Mima & Nash Mali Orkestar mag het voorprogramma verzorgen en bedankt Mala Vita op gepaste wijze door hun ‘Addio’ in een aangepaste vorm te spelen. Als Mala Vita later zelf dit nummer speelt, komt de support act spontaan meespelen en staan er in de zaal honderd man uit volle borst mee te zingen.

Na ruim anderhalf uur zit het er dan toch echt op. Mickael, Davor en Emil bedankt voor een geweldig feest. Dit is afscheid vieren zoals het hoort. Mickael liet ons na afloop weten nog voldoende nieuwe muzikale ideeën te hebben. We zijn benieuwd en wachten in spanning af.

Bella Ciao, Mala Vita!

Mala Vita, 29-12-2017 - Fotocredits René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Mala Vita, 29-12-2017 – Fotocredits René Rosierse

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Mala Vita Nieuws · Nieuws · Reports en Reviews