Artiesten wereldwijd steunen Keaton Jones door delen van video

Geschreven door op 13 december 2017 om 17:45

Je hebt de viral video van Keaton Jones over pesten vast voorbij zien komen de afgelopen dagen. Beroemdheden, waaronder ook veel artiesten, steunen de jongen massaal. Toch blijken er wat haken en ogen aan het verhaal te zitten.

Keaton Jones gepest

Kimberly Jones, moeder van Keaton Jones, deelde vrijdag 8 december het aangrijpende filmpje op haar Facebookpagina. In de video is te zien dat zij haar zoon eerder van school heeft opgehaald. De jongen was enorm overstuur na een flinke pestpartij op school. In de video wordt duidelijk dat schoolgenoten Keaton hebben bekogeld eten en melk. Ook zeiden de pesters kwetsende dingen over het uiterlijk van het slachtoffer.

In de video vertelt de jongen huilend dat hij niet begrijpt waarom mensen pesten en waarom ze juist hem moeten pakken. “Puur uit nieuwsgierigheid; waarom pesten ze me? Wat is het nut daarvan?”, zegt Keaton.

“ Ze zeggen dat ik geen vrienden heb en dat ik een lelijke neus heb.”

Rapper Snoop Dogg reageert

Niet veel later ging de video viral en is inmiddels al 20 miljoen keer bekeken. Het verhaal van Keaton werd ook opgepikt door bekende Amerikaanse artiesten en topsporters. Zo ook Rapper Snoop Dogg. Hij schreef het volgende op Twitter:

“ Zeg kleine man aan mij heb je een vriend voor het leven stuur me een dm zodat we hierover kunnen praten. Liefde is de enige manier om haat te verslaan.”

Justin Bieber

Ook Justin Bieber stak Keaton een hart onder de riem:

“ Het feit dat hij nog steeds sympathie heeft voor andere mensen met wat hij zelf nu doorstaat, zegt iets over wie hij is. Dit kind is een legende, zijn naam is Keaton Jones, go check him out.”

#standwithkeaton

Keaton ontving verschillende uitnodigingen voor een VIP-behandeling bij honkbal, football en basketbalwedstrijden. De kleine jongen heeft inmiddels meer beroemde vrienden dan menig 11-jarige.

Ook zijn er op Instagram meer dan 2,444 berichten geplaatst met de hashtag #standwithkeaton en is er een crowdfunding pagina opgericht waarbij in twee dagen tijd maar liefst 55 duizend dollar is ingezameld.

Golddiger?

MMA vechter Joe Schilling berichtte mama Jones omdat hij Keaton wil uitnodigen voor de Bellator. Schilling postte een video over de interactie waarin hij bekend maakte dat Jones niet geïnteresseerd was in de uitnodiging, maar alleen op geld uit was. Toen Schilling duidelijk maakte dat dit niet de bedoeling was zei de moeder het volgende:

“Wij blanken horen elkaar toch te helpen tegen de tegenstanders?”

Bekijk hieronder wat een stomverbaasde Joe Schilling hierop te zeggen heeft, inclusief bijbehorende beelden van gesprekken met mama Jones:

Racistische uitlatingen

Hoewel de 11-jarige Keaton steun kreeg van donkere atleten en muzikanten zoals Snoop Dogg, Rihanna en Cardi B, blijkt zijn moeder regelmatig racistische uitingen op Facebook te posten.

Zo zijn er foto’s dat de familie poseert met de ‘confederate flag’. Deze vlag maakt deel uit van de symboliek van verschillende racistische groepen zoals bijvoorbeeld de Klu Klux Klan. Hierdoor wordt deze vaak geassocieerd met racisme.

Naar verluidt schold Keaton donkere klasgenoten uit voor ‘nigger‘ en is dat de reden dat hij gepest werd. Keaton en zijn mama Kimberly verschenen bij Good Morning America om het incident uit te leggen:

Bron: Instagram, Telegraaf, TheGuardian, Gofundme

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Snoop Dogg verandert naam in ‘Smoooth Dogg’ Snoop Dogg gaat opnieuw zijn naam veranderen. Snoop wordt onder de naam 'Smoooth Dogg' het gezicht van de reclamecampagne van het Zweedse Klarna. ...
Betty Wright in zomer 2019 naar 013 Tilburg Betty Wright komt naar Nederland! In de zomer van 2019 betreedt de Amerikaanse zangeres het podium van de Tilburgse 013.  Betty Wright naar Nederland...
Max & Harvey in voorjaar 2019 naar Melkweg Amsterdam Max & Harvey komen naar Nederland! De identieke tweelingbroertjes geven in de lente van 2019 een concert in de Amsterdamse Melkweg.Max &...
De grootste Twitter influencers van 2018 zijn bekend! Brandwatch heeft de jaarlijkse ranking van de grootste influencers op Twitter weer bekendgemaakt! Wie staan er in 2018 aan de top?Top influencers ...
Anderson Paak brengt album ‘Oxnard’ uit Goed nieuws voor fans van Anderson Paak! De Amerikaanse artiest heeft in november 2018 zijn nieuwe studioalbum 'Oxnard' uitgebracht.Nieuwe muzie...
Justin Bieber scheert hoofd kaal neemt tattoo in gezicht Justin Bieber fans in shock. De zanger heeft zijn lange haren afgeschoren en een tatoeage in zijn gezicht laten zetten ter ere van zijn echtgenote. J...
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu