Artiesten wereldwijd steunen Keaton Jones door delen van video

Geschreven door op 13 december 2017 om 17:45

Je hebt de viral video van Keaton Jones over pesten vast voorbij zien komen de afgelopen dagen. Beroemdheden, waaronder ook veel artiesten, steunen de jongen massaal. Toch blijken er wat haken en ogen aan het verhaal te zitten.

Keaton Jones gepest

Kimberly Jones, moeder van Keaton Jones, deelde vrijdag 8 december het aangrijpende filmpje op haar Facebookpagina. In de video is te zien dat zij haar zoon eerder van school heeft opgehaald. De jongen was enorm overstuur na een flinke pestpartij op school. In de video wordt duidelijk dat schoolgenoten Keaton hebben bekogeld eten en melk. Ook zeiden de pesters kwetsende dingen over het uiterlijk van het slachtoffer.

In de video vertelt de jongen huilend dat hij niet begrijpt waarom mensen pesten en waarom ze juist hem moeten pakken. “Puur uit nieuwsgierigheid; waarom pesten ze me? Wat is het nut daarvan?”, zegt Keaton.

“ Ze zeggen dat ik geen vrienden heb en dat ik een lelijke neus heb.”

Rapper Snoop Dogg reageert

Niet veel later ging de video viral en is inmiddels al 20 miljoen keer bekeken. Het verhaal van Keaton werd ook opgepikt door bekende Amerikaanse artiesten en topsporters. Zo ook Rapper Snoop Dogg. Hij schreef het volgende op Twitter:

“ Zeg kleine man aan mij heb je een vriend voor het leven stuur me een dm zodat we hierover kunnen praten. Liefde is de enige manier om haat te verslaan.”

Justin Bieber

Ook Justin Bieber stak Keaton een hart onder de riem:

“ Het feit dat hij nog steeds sympathie heeft voor andere mensen met wat hij zelf nu doorstaat, zegt iets over wie hij is. Dit kind is een legende, zijn naam is Keaton Jones, go check him out.”

#standwithkeaton

Keaton ontving verschillende uitnodigingen voor een VIP-behandeling bij honkbal, football en basketbalwedstrijden. De kleine jongen heeft inmiddels meer beroemde vrienden dan menig 11-jarige.

Ook zijn er op Instagram meer dan 2,444 berichten geplaatst met de hashtag #standwithkeaton en is er een crowdfunding pagina opgericht waarbij in twee dagen tijd maar liefst 55 duizend dollar is ingezameld.

Golddiger?

MMA vechter Joe Schilling berichtte mama Jones omdat hij Keaton wil uitnodigen voor de Bellator. Schilling postte een video over de interactie waarin hij bekend maakte dat Jones niet geïnteresseerd was in de uitnodiging, maar alleen op geld uit was. Toen Schilling duidelijk maakte dat dit niet de bedoeling was zei de moeder het volgende:

“Wij blanken horen elkaar toch te helpen tegen de tegenstanders?”

Bekijk hieronder wat een stomverbaasde Joe Schilling hierop te zeggen heeft, inclusief bijbehorende beelden van gesprekken met mama Jones:

Racistische uitlatingen

Hoewel de 11-jarige Keaton steun kreeg van donkere atleten en muzikanten zoals Snoop Dogg, Rihanna en Cardi B, blijkt zijn moeder regelmatig racistische uitingen op Facebook te posten.

Zo zijn er foto’s dat de familie poseert met de ‘confederate flag’. Deze vlag maakt deel uit van de symboliek van verschillende racistische groepen zoals bijvoorbeeld de Klu Klux Klan. Hierdoor wordt deze vaak geassocieerd met racisme.

Naar verluidt schold Keaton donkere klasgenoten uit voor ‘nigger‘ en is dat de reden dat hij gepest werd. Keaton en zijn mama Kimberly verschenen bij Good Morning America om het incident uit te leggen:

Bron: Instagram, Telegraaf, TheGuardian, Gofundme

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Ed Sheeran vergeleek zijn uiterlijk met Harry Styles en Justin Bieber Het is geen geheim dat Ed Sheeran onzeker was over zijn uiterlijk. Nu maakt Ed Sheeran bekend dat hij zich zelfs vergeleek met zijn collega's, en goed...
Justin Bieber krijgt eigen tentoonstelling in Canadees museum Volgens People Magazine komt er een Justin Bieber tentoonstelling in zijn geboortestad Stratford. De exhibitie wordt 'Steps To Stardom' genoemd en gaa...
Justin Bieber gaat niet naar awardsshows tot hij een nieuw album heeft  Justin Bieber maakt bekend de Grammy's over te slaan dit jaar. Dit geldt voor alle awards shows totdat hij een nieuw album heeft uitgebracht. J...
Justin Bieber geeft zijn moeder met gebroken voet een massage Justin Bieber is op vakantie met zijn moeder! De popzanger gaf zijn moeder een voetmassage. Sommige fans vinden het iets te klef allemaal, terwijl and...
Waarom zitten Justin Bieber en Selena Gomez in relatietherapie? Justin Bieber en Selena Gomez zitten in relatietherapie vanwege een ruzie over Justin's ex en model: Hailey Baldwin. Dat meldt Amerikaanse nieuwswebsi...
Selena Gomez’s moeder in het ziekenhuis door ruzie over Justin Bieber Het is je vast niet ontglipt dat Selena Gomez en Justin Bieber weer een setje zijn! Niet iedereen is even blij met de reünie van de sterren.Moed...
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu