Live Report: concert Husky Loops in Cinetol Amsterdam

Geschreven door op 4 december 2017 om 15:49
Husky Loops - Foto: Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Husky Loops stond op vrijdag 1 december in de Cinetol in Amsterdam. Artiesten Nieuws was bij het langverwachte headline-debut van de muziekgroep.

Eerste Nederlandse headline-show van Husky Loops

Afgelopen jaar speelden ze het voorprogramma van Black Honey in het Paard en stonden ze in de Lima op Lowlands. De bandleden zijn er zelf nog niet helemaal over uit waarom bij laatstgenoemde show de tent zo vol stond.

Onderscheidende gitaarrock en stug publiek

De drie jonge gasten bestormen vol enthousiasme en liefde voor muziek het podium van de Cinetol in Amsterdam. Een volle, broeierige menigte kijkt vol verwachting naar het podium waar Husky Loops ruim veertig minuten speelt. Daar brengen de mannen hun nummers, deels geïmproviseerd, ten gehore.

Onder andere ‘Tempo’ en ‘Girl Who Wants To Travel The World’ komen voorbij en maken het wat stugge publiek toch aan het dansen. Op de fijne, onderscheidende gitaarrock is het ook moeilijk om stil te blijven staan. Cinetol is de perfecte locatie voor een band als Husky Loops en dat merk je aan hoe relaxt ze op het podium staan.

Best Kept Secret

Na afloop verzamelt het publiek zich in één vloeiende beweging richting de merchandise tafel. ‘Er zijn nog maar twintig exemplaren van EP2 over’, werkt altijd erg goed. Er wordt door fans onderling veel over Lowlands gepraat en gezegd dat de jongens perfect bij het festival ‘Best Kept Secret’ zouden passen.

Op de vraag of ze expres zo’n korte set speelden is het antwoord simpel gezegd ‘ja’:

We hebben veel bands gezien die naar onze mening veel te lang speelden en dan houden we het zelf liever kort.’

Kort maar krachtig, dat was het concert zeker. We zien Danio, Pietro en Tommaso hopelijk komend festivalseizoen op alle Nederlandse pareltjes.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.