10 dingen die je moet weten over 5 Seconds of Summer

Geschreven door op 23 juli 2014 om 15:58
Logo: 5 Seconds Of Summer (5SOS) - Fotocredits Anna5sos - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

5 Seconds of Summer is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een wereldberoemde band. Ben je nog niet helemaal bekend met deze Australische rockers? Check deze 10 weetjes over 5SOS en leer alles over deze populaire rockband.

5 Seconds of Summer stond dit jaar in het voorprogramma van One Direction. De band heeft op deze wijze een grote collectie nieuwe fans erbij gekregen. De band is hard op weg naar de top, en heeft inmiddels een grote sterrenstatus bereikt.

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met het achterliggende verhaal achter 5 Seconds of Summer, heeft Artiesten Nieuws een aantal leuke weetjes op een rijtje gezet.

5 Seconds Of Summer (5SOS) - Fotocredits Lovebugjmacer - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

5 Seconds Of Summer (5SOS) – Fotocredits Lovebugjmacer – Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

1.   5SOS komt uit Australië

De 4 boys van  5 Seconds of Summer zijn echte Aussies. De leden van de band komen namelijk uit West Sydney.

Calum Hood, Luke Hemmings en Michael Clifford waren schoolvrienden voordat ze aan hun muziekcarrière begonnen. De jongens vormden een bandje voor de lol en eind 2011 kwam drummer Ashton Irwin ook bij deze band. Kort daarna trad 5 Seconds of Summer voor het eerst op als complete band.

2.   Het begon allemaal met YouTube Covers

Voordat 5SOS originele muziek uitbracht, hebben de jongens verschillende covers op YouTube gepost. Dit waren nummers van Blink-182 en Mayday Parade. Soms speelden ze met 2 gitaren en af en toe gebruikten ze bongo’s.

De video waar het allemaal mee begon was een akoestische versie van Chris Brown en Justin Bieber met het nummer Next 2 You. Sinds de uploaddatum (1 juli 2011) scoorde de band meer dan 1.7 miljoen hits. Bekijk hier de video waar het allemaal mee begon:

YouTube player

3.   5 Seconds of Summer is een rockband

5 Seconds of Summer heeft dit jaar in het voorprogramma van One Direction gestaan. Hierdoor worden de jongens van 5SOS regelmatig (onterecht) verward met een boyband.

De leden van 5SOS zijn een band omdat zij allen een instrument bespelen. Luke Hemmings en Michael Clifford spelen beiden gitaar, Calum Hood de Bass gitaar en Ashton Irwin de Drums. Daarnaast haalt de band zijn inspiratie vooral uit emo-pop bands als All Time Low en Boys Like Girls. En dus niet uit de Backstreetboys en Take That.

5 Seconds Of Summer (5SOS) - Fotocredits Lookatalex - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

5 Seconds Of Summer (5SOS) – Fotocredits Lookatalex – Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

4.   Leadzanger Luke Hemmings is de populairste van de vier

Hij heeft het totaalpakket van een echte ster! Een stoere lippiercing, perfect gestyled blond haar, een charmante glimlach en de mooiste blauwe ogen.

Luke Hemmings heeft ook de meeste Twitter volgers van alle 5SOS leden.  Bijna 4.5 miljoen volgers! Luke heeft daarnaast ook meer dan 2 miljoen volgers op Instagram.

5.   Gitarist Michael Clifford heeft het coolste haar

Als je je kapsel kan omschrijven als een ‘omgekeerd stinkdier’, dan weet je zeker dat je het coolste haar in de scene hebt! Voor de afwisseling heeft Michael Clifford inmiddels alle kleuren van de regenboog een keer uitgeprobeerd. Wij zijn benieuwd naar de volgende creatie!

6.   Louis Tomlinson van 1D hielp met de doorbraak van 5SOS

Op 6 november 2012 plaatste Lois Tomlinson van One Direction een video van 5 Seconds of Summer op Twitter. In de Tweet geeft Louis aan dat hij al een tijdje fan is van 5SOS, en vraagt hij zijn fans om ze te steunen.

tweet louis

tweet louis

Het bericht ging in een mum van tijd de hele wereld over. Drie maanden later stond 5 Seconds of Summer voor het eerst in het voorprogramma van One Direction in de O2 in Londen.

7.   De eerste single ‘Out of my Limit’ werd een gigantische YouTube hit

Op 26 november 2012 kwam de eerste single van 5SOS uit op YouTube. Met de eerste echte single en videoclip ‘Out of my Limit’ waren de jongens in één klap geen coverband meer.

YouTube player

Waar de meeste coverclips van 5 Seconds of Summer een paar honderdduizend hits per stuk kregen, scoorde ‘Out of my Limit’ meer dan 5 miljoen hits! Deze hitsingle en de deelname aan de wereldtour van One Direction maakte een eind aan de coverband, en maakte van 5SOS een wereldberoemde rockband!

8.   De boys zijn jonger dan  One Direction en Justin Bieber

One Direction en Justin Bieber zijn vandaag de dag nog steeds ongekend populair, maar alle 1D fans en ‘Beliebers’ zijn inmiddels ouder geworden. Er zijn weer nieuwe (jongere) fans bijgekomen, en dus ook plek voor nieuwe idolen als 5SOS.

De leden van 5 Seconds of Summer zijn nog allemaal tieners. Ashton is namelijk de oudste met zijn 20 jaar. Daarna volgt Luke met zijn 18 jaar. Calfum en Michael zijn beiden zelfs nog maar 17 jaar oud.
Wat denk jij? Worden de jonge leden van 5SOS de nieuwe One Direction en Justin Bieber?

5 Seconds of Summer - Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0) - Fotocredits: Eva Rinaldi

5 Seconds of Summer – Bron: Flickr (CC BY-SA 2.0) – Fotocredits: Eva Rinaldi

9.   De nieuwe single “She Looks So Perfect” kan zelfs de haters overtuigen

De nieuwe single van 5SOS “She Looks So Perfect” is een perfect geproduceerde plaat. De single is een mix van pop en punk.

In de nieuwe clip laat de band zien dat ze talent hebben! De jongens 5 Seconds of Summer laten zien dat ze echte rocksterren zijn, en spelen en zingen het dak eraf!

YouTube player

10.   5 Seconds of Summer komt voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam!

5 Seconds of Summer maakt zich klaar voor een wereldtournee! De boys geven op Woensdag 20 mei 2015 een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam! Een dag later staat 5SOS in Paleis 12 in Brussel.

Dat 5SOS ongekend populair is kan niemand ontkennen. De concertkaarten voor 5SOS waren namelijk binnen 20 minuten al helemaal uitverkocht op de website van Ticketmaster!
Heb je geen ticket kunnen bemachtigen? Geen paniek! Vaak zijn er nog wel tickets te krijgen via een secundaire ticketshop. Deze tickets zijn soms wel wat duurder dan bij het reguliere verkooppunt. Wil je het concert van 5SOS absoluut niet missen? Kijk dan hier voor een betrouwbare ticketshop waar je nog wel 5 Seconds of Summer tickets kunt kopen.

Zorg dat je de volgende keer op tijd bent met het kopen van jouw 5SOS tickets! Wil je nooit meer een concertaankondiging of albumrelease van 5 Seconds of Summer missen? Volg Artiestennieuws dan op Facebook, en blijf altijd op de hoogte van het laatste 5SOS nieuws!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
5 Seconds of Summer Nieuws · Artiesten