Mumford & Sons kondigt nieuw album en tour aan

Geschreven door op 21 september 2018 om 11:41
Mumford & Sons, Mumford and Sons - Fotocredits Andrea Sartorati - Flickr (CC BY 2.0)

Mumford & Sons komt met nieuw materiaal! Op 16 november 2018 brengt de Britse band het album ‘Delta’ uit. Ook gaat de band op wereldtournee.  

Album Mumford & Sons

Delta’ wordt het vierde studioalbum van de Britse folkrockers. Het is geen toeval dat het album ‘Delta’ heet, Delta is namelijk ook de vierde letter in het Griekse alfabet. Het album, dat op 16 november uitkomt, is te reserveren via de website van de band.

Single

De eerste single van de plaat heet ‘Guiding Light’. Het nummer is donderdag 20 september 2018 gelanceerd. Hieronder een voorproefje van het nieuwe materiaal:

YouTube player

De nieuwe plaat is de opvolger van de ep ‘Johannesburg’ uit 2016. Eerder bracht de band: ‘Babel’, ‘Sigh no more’ en ‘Wilder Mind‘ mind uit. Alle drie de albums stonden meerdere weken in de Album Top 100.

Beste versie

Volgens de band is ‘Delta’ de beste versie van Mumford & Sons. Dit vertelde de muziekgroep in een interview met Metro.

“Voor dit album gold: er zijn geen regels! Dit is de beste versie van Mumford & Sons. De ene keer vreugdevol en uitbundig, maar soms ook fucking deprimerend.”Marcus Mumford, interview Metro

Tour

Naar aanleiding van de nieuwe muziek gaan de muzikanten op wereldtournee. Op dit moment is er nog niets bekend over deze tour. Details worden op 4 oktober 2018 gepubliceerd via de website van de band. De kans dat de mannen naar Nederland komen is echter groot.

 

Bronnen: Nu.nl, Metro, Telegraaf, Mumfordandsons.com, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.