Muse terug in de studio; band deelt foto met oude bekende

Geschreven door op 12 oktober 2017 om 10:56
Duran Duran cover, Muse - Foto: Raph_PH (Flickr, license: CC BY 2.0)

Goed nieuws! Muse is weer terug in de studio! De Britse rockband deelde meerdere foto’s vanuit de studio op haar sociale media.

Muse terug in de studio

Muse is weer druk aan het werk in de studio! De rockers, die onlangs een spectaculaire show in Londen gaven, deelden op 11 oktober meerdere foto’s op hun sociale media, waaruit blijkt dat ze terug zijn in de studio.

Waar de band momenteel aan werkt is onbekend. Wel meldt de band dat het opnieuw de handen ineen heeft geslagen met een oude bekende: producer Rich Costey. Costey werkte eerder al mee aan het derde en vierde studioalbum van de band: ‘Absolution’ en ‘Black Holes and Revelations’. Hij werkte daarnaast ook samen met bands als Rage Against the Machine, Audioslave, Mastodon en Franz Ferdinand.

“Geen nieuw album”

Bassist Chris Wolstenholme liet in augustus nog weten dat de band voorlopig geen nieuw album zou uitbrengen. Wolstenholme zei destijds:

“Ik denk dat de industrie teveel veranderd is sinds we zijn begonnen, zeker sinds onze eerste plaat. Maar zelfs in de afgelopen vijf of zes jaar. De meeste mensen luisteren naar muziek door het te streamen en ik denk dat dit de manier waarop mensen naar muziek luisteren heeft veranderd,” aldus de bassist.

Wolstenholme vervolgt: “Mensen duiken niet meer in een heel album, zoals men wel deed toen ik nog jong was. Het lijkt alsof de hele industrie en alle platforms om naar muziek te luisteren zich aanpassen naar de wens van mensen die naar individuele nummers luisteren en hun eigen playlists maken.”

Singles

De bassist liet daarbij weten dat de band momenteel liever losse singles uitbrengt, omdat dit voor minder druk zou zorgen. In mei resulteerde deze werkwijze al in de release van single ‘Dig Down’. Grote kans dat de band momenteel dus opnieuw aan één of meerdere losse singles werkt! Het laatste studioalbum van Muse, ‘Drones’, stamt uit 2015.

 

Bron: Twitter @muse

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Muse Nieuws · Nieuws