Interview: Maak kennis met hiphoptalent JyellowL

Geschreven door op 20 augustus 2019 om 15:26
JyellowL - Credits: Gentlemen Recordings (toestemming, zie mail)

Op vrijdag 23 augustus staat de Ierse rapper/hiphopper JyellowL op het Jazzfestival in Delft. Artiestennieuws sprak met JyellowL en vroeg wat we van de show kunnen verwachten.

Interview: JyellowL gaat hard

JyellowL is geboren in Nigeria en sinds zijn vierde woonachtig in Dublin. Ondanks zijn jonge leeftijd (begin twintig) heeft de rapper/hiphopper al aardig wat successen op zijn naam staan. Hij heeft een aantal singles uitgebracht en heeft vooral in de UK en Ierland veel succes met zijn muziek en live shows. Vooral de laatste twee singles ‘Ozone’ en ‘Tek time’ doen het erg goed op Spotify en andere streaming platforms.

Van de UK & Ierland naar Europa

JyellowL’s optreden in Delft wordt het eerste optreden buiten de UK & Ierland. We vragen JyellowL waarom hij als eerste Nederland aandoet en wat wij kunnen verwachten van zijn show:

“Nederland is het eerste land dat ik in Europa ga aandoen. Hopelijk volgt daarna de rest van Europa. Eerder dit jaar ben ik de samenwerking met het Nederlandse label Gentlemen Recordings aangegaan. Hierdoor is het voor mij nu mogelijk om naar Nederland te komen. Het publiek kan een hoop energie verwachten en een complete show waarvan ik hoop dat iedereen na afloop iets met zich meeneemt qua muziek.”

Naast het optreden op het Jazzfestival staat er in oktober ook al een show gepland in Steck, het poppodium in Delft. Waar geeft de rapper de voorkeur aan, een festival of een eigen optreden in een zaal?

“Festivals vinden meestal in de zomer plaats, de vibe en atmosfeer is daar altijd goed. In een zaal kan ik mezelf helemaal kwijt en het geeft mij de mogelijkheid om mijn set meer te ontwikkelen. Ik hoop dat ik op het festival de mensen zover kan krijgen dat ze ook naar mijn show in oktober komen”.

Toekomstplannen

Er is veel gebeurd de afgelopen paar jaar. JyellowL is een begrip geworden in de Ierse hiphop scene en daarbuiten. Wat kunnen we de komende periode nog verwachten?

“Volgend jaar komt mijn debuutalbum uit. Er is nog geen datum bekend, maar het album is bijna af. Daarna volgt het mixen en de planning voor het uitbrengen en promoten.”

JyellowL is erg gedreven als het op werken en het uitbrengen van materiaal aankomt. Zelf zegt hij nog erg aan het begin van zijn carrière te staan. We vragen naar zijn toekomstplannen:

“Als het album uit is en we gaan ermee op tour wil ik heel graag weten wat het publiek ervan vindt. Wie mijn publiek precies is, wat ze leuk vinden aan JyellowL en wat ze horen willen van JyellowL? Ik probeer zoveel mogelijk informatie van en over mijn publiek te verzamelen. Niet dat ik al te veel compromissen wil sluiten want je maakt toch in eerst instantie muziek voor jezelf maar er moet wel een goede balans zijn tussen wat ik maak en wat de luisteraar wil.”

JyellowL in Nederland

Een artiest aan het begin van een hopelijk grote carrière en met voldoende ambitie om dit ook waar te gaan maken. We bedanken JyellowL voor zijn tijd, wensen hem veel succes en spreken af om hem aan het werk te gaan zie op het Jazzfestival in Delft. JyellowL staat vrijdagavond 23 augustus om 9 uur op het Brouwplein in Delft. Op 11 oktober speelt JyellowL in Steck Delft. De kaartverkoop hiervoor is reeds gestart.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews