Muse-bassist Chris Wolstenholme: “Voorlopig geen nieuw album”

Geschreven door op 15 augustus 2017 om 11:07

Fans van Muse hoeven voorlopig geen nieuw album van de Britse rockers te verwachten. Volgens bassist Chris Wolstenholme is de muziekindustrie veranderd en zitten fans niet meer te wachten op hele albums.

Voorlopig geen nieuw Muse-album in aantocht

Ben jij fan van Muse en kun jij niet wachten tot de band een nieuwe plaat uitbrengt? Dan hebben we slecht nieuws voor je: het gaat nog even duren voordat de Britse rockers met een nieuw album komen. Waar frontman Matt Bellamy eerder nog liet weten dat de band in 2018 “waarschijnlijk” met een nieuw album komt, heeft bassist Chris Wolstenholme in een interview met Music Feeds laten weten dat de band totaal niet bezig is met een nieuwe plaat.

“Ik denk dat de industrie teveel veranderd is sinds we zijn begonnen, zeker sinds onze eerste plaat. Maar zelfs in de afgelopen vijf of zes jaar. De meeste mensen luisteren naar muziek door het te streamen en ik denk dat dit de manier waarop mensen naar muziek luisteren heeft veranderd,” aldus de bassist.

Wolstenholme vervolgt: “Mensen duiken niet meer in een heel album, zoals men wel deed toen ik nog jong was. Het lijkt alsof de hele industrie en alle platforms om naar muziek te luisteren zich aanpassen naar de wens van mensen die naar individuele nummers luisteren en hun eigen playlists maken.”

“Minder druk”

Muse bracht in 2015 haar laatste album ‘Drones’ uit, maar kwam op 18 mei met de nieuwe single ‘Dig Down’. Volgens Wolstenholme zorgt het releasen van individuele singles voor minder druk. Toch hoeven fans niet in paniek te raken, aldus de bassist. Hoewel de rockers momenteel tevreden zijn met het uitbrengen van losse singles, zal de band heus nog wel met een nieuw album komen:

“Ik weet zeker dat we op een gegeven moment nog een album uitbrengen, maar ik denk dat dit nu goed is om te doen zodat we fans het gevoel geven dat ze iets krijgen. We zijn niet compleet van de aardbodem verdwenen.”

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Muse Nieuws · Nieuws