Live Report: Franz Ferdinand breekt Paradiso af met trouwe fanbase

Geschreven door op 30 augustus 2017 om 17:24
Franz Ferdinand - Foto LivePict.com (Wikimedia Commons)

Op dinsdag 29 augustus kwam het Schotse Franz Ferdinand het dak van Paradiso knallen! Wij waren erbij en genoten van een spetterende show.

Franz Ferdinand knalt in Paradiso

Vier niet uit te putten muzikanten zetten dinsdag 29 augustus de grote zaal van Paradiso op zijn kop. In 2004 brak rockband Franz Ferdinand door met debuutalbum Franz Ferdinand’, waarvoor ze onder meer een Mercury Music Prize ontvingen. De mannen, afkomstig uit Glasgow, wisten dinsdagavond kort maar krachtig het dak van Paradiso te blazen.

Support: The Homesick

Voor ze dat deden, openden de jonge jongens van The Homesick de avond. Het noisepop trio uit Dokkum lijkt zich op het podium nog niet altijd helemaal te kunnen uiten, maar gelukkig spreekt de muziek voor zich. Ze werden gedreven door de puberteit en het internet, tourden met Rats on Rafts en afgelopen maart kwam debuutplaat Youth Hunt’ uit. Wij zijn er vrij zeker van dat we nog veel van deze jongens gaan horen!

Band heeft publiek in zijn greep

Vervolgens komt er een band het podium bestormen die het publiek vanaf de eerste tonen in haar greep heeft. Er staan duidelijk wat doorgewinterde fans in de zaal die alle nummers woord voor woord mee weten te schreeuwen. De gemiddelde leeftijd ligt ergens rond de veertig, maar dansen en springen kunnen ze wel.

Het is leuk om Franz Ferdinand uit de cd- of platenspeler te horen, maar live komen hitjes als ‘Love Illumination’, ‘Take Me Out’ en ‘Do You Want To’ toch echt nog een stuk sterker over. Reactie van fan Ruben (21): ‘Ik moest even wennen aan de nieuwe haarkleur van zanger Alex, maar de avond was enorm geslaagd, ‘Take Me Out’ en ‘This Fire’ zijn mijn favorieten!’.

De band maakt haar live reputatie meer dan waar en we kunnen nu al niet wachten tot ze weer terug naar Nederland komen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.