Interview Ryan Scott Graham: bassist State Champs

Geschreven door op 27 juni 2017 om 17:00
State Champs - Bron: Wikipedia - Foto: Thatcommonkid

Zaterdag 10 juni, de dag dat State Champs samen met Sleeping With Sirens het voorprogramma voor Good Charlotte mag verzorgen. Wij spraken vlak voor de show met bassist Ryan van State Champs!

Interview Ryan Scott Graham (State Champs)

Voor de mannen van State Champs is het niet de eerste keer dat ze in Nederland zijn. Sterker nog, donderdag 1 juni waren ze nog te zien op The Powerfest in Amsterdam. Iets meer dan een week later zijn de heren terug in Nederland. Ze mogen het voorprogramma van Good Charlotte verzorgen in TivoliVredenburg in Utrecht. Wij spraken vlak voor de show met bassist Ryan Scott Graham.

Welkom terug in Nederland. Hoe is het om weer terug te zijn in Nederland?

“Ik vind het super om hier te zijn. We zijn niet meer in deze stad (Utrecht) geweest sinds 2014. Dus het is geweldig om terug te zijn!”

State Champs is de support-act voor Good Charlotte, denk je dat je veel van deze ervaring kan leren? En van Good Charlotte?

“Het is interessant om support shows te doen voor bands met een hele andere fanbase. We kunnen van hen leren om het publiek in te pakken en van alle Good Charlotte fans ook State Champs te maken! We willen ook de hardcore Good Charlotte fans overtuigen. De band geeft ons veel advies en zijn ook vrienden van ons.”

Zijn er bands waar State Champs mee op tour wil gaan in de toekomst?

“Het lijkt ons erg leuk om met Paramore te touren, of met Jimmy Eat World en ook met Taking Back Sunday. We houden van de old school bands zoals Green Day. Maar een nieuwere band zoals The Maine lijkt mij ook erg gaaf!”

Waar komt de inspiratie voor nieuwe nummers vandaan?

“Wij halen onze inspiratie vooral uit persoonlijke gebeurtenissen. ‘Around The World And Back‘ hebben wij ook echt ‘around the world’ geschreven. Wij hebben veel nieuwe dingen meegemaakt en daarvan geleerd. Onze grootste inspiratie is dus echt wat we meemaken. Relaties, familie, vrienden enz.”

Wat mis je het meeste als je op tour bent?

“De routine van het ’thuis zijn’. Wakker worden in je eigen bed, koken, je vrienden zien etc. als je op tour bent heb je daar allemaal geen tijd voor. Het zijn lange dagen en het is heel druk. Het is lastig om een normaal iemand te zijn. Soms mis ik het om een normaal persoon te zijn maar dit is mijn droom. Het is een erg leuk leven maar soms wil je gewoon even bij je familie zijn en dan mis ik m’n huisdier of m’n huisgenoot.

“Ik had nooit verwacht dat het mijn carrière zou worden!”

Heb je altijd al gedroomd van een leven als muzikant?

“Nee, eigenlijk dacht ik altijd dat ik een honkbalspeler zou worden. Toen ik 16 werd ben ik gitaar gaan spelen en gestopt met honkbal. Ik ben in een band gaan spelen als hobby en had nooit verwacht dat het een carrière zou worden!”

De deluxe album versie van Around The World And Back is in mei uitgekomen. Hoe is dit album ontvangen?

“Onwijs goed! De fans krijgen een kans om ons ook als ‘normale’ mensen te zien, en niet alleen als een band. Mensen sturen ons zelfs berichten op Twitter. Er zijn ook twee nieuwe nummers aan toegevoegd, waarvan we er vanavond een spelen! De fans reageren er goed op!”

Als je geen bandmember van State Champs zou zijn, in welke band zou je dan willen spelen?

“System of a Down. Die band is te gek! Ik heb ze gisteren op Download gezien en het was geweldig. Al denk ik dat ze me niet in hun band zouden laten.”

Wat is voor jou het grootste verschil tussen een festival en een clubshow?

“Festivals zijn erg leuk omdat veel mensen je band kunnen zien en horen. Mensen lopen langs en horen je spelen en komen misschien wel kijken. Mensen die normaal nooit naar je band zouden luisteren geven het een kans en genieten ervan. Maar je moet wel op je best zijn, de eerste indruk is super belangrijk.”

Wanneer jullie werken aan nieuwe nummers, schrijft iedereen mee aan de songteksten?

“Ja absoluut. We hebben Around The World and Back met z’n allen geschreven. Deze hebben we eigenlijk gewoon in een huiskamer geschreven. Maar nu is iedereen er meer bij betrokken en werken we erg goed samen. De melodieën komen vooral van Derek (zanger).”

“We zijn nu bezig met het maken van een nieuw album. Hopelijk is het begin 2018 klaar!!”

Hebben jullie grote plannen voor de band?

“We zijn nu bezig met het maken van een nieuw album. We hebben al wat demo’s liggen, maar we moeten nog een hoop nieuwe nummers schrijven. Aan het einde van het jaar gaan we het opnemen en dan hopelijk is het begin 2018 klaar!’

Ook vertelt Ryan waar hij over vijf jaar met de band hoopt te zijn. “Hopelijk spelen we dan voor veel mensen en hebben we een nieuw album. Touren door Zuid-Amerika en Zuid Oost Azië. Er zijn een hoop plekken waar we nog niet geweest zijn en waar ik nog een keer zou willen optreden.  Ik wil dan nog steeds plezier hebben met m’n vrienden en voor heel veel mensen optreden!”

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.