Spotify aangeklaagd voor 150 miljoen dollar

Geschreven door op 30 december 2015 om 11:35
Spotify Wrapped Work-out tracks Spotify - Fotocredits Pixelbay (CC0 Publiek Domein)

Zanger en frontman David Lowery van de bands Camper Van Beethoven en Cracker en andere artiesten hebben Spotify voor 150 miljoen dollar aangeklaagd.

Spotify onjuiste licenties

Lowery zegt in de rechtszaak dat de Zweedse streamingdienst bewust muziek met auteursrecht verspreidt zonder de juiste licentie in handen te hebben. Samen met ruim honderd andere artiesten eist Lowery via de rechter geld. Volgens de aanklagers loopt de geleden geschade op tot 150.000 dollar per nummer. De artiesten zeggen dat hun nummers in totaal door 75 miljoen gebruikers zijn geluisterd.

 

Spaarpotje

De streamingdienst heeft speciaal voor gevallen als deze een soort spaarpotje. In een reactie aan The Verge laat Spotify weten dat het in de VS niet altijd duidelijk is wie uiteindelijk de rechthebbende is. Tot die tijd zetten ze de royalty’s opzij om misverstanden te voorkomen. Volgens Lowery faalt Spotify in het uitbetalen van royalty’s en vindt dat artiesten als hij recht hebben op een extra schadevergoeding.

 

Bron: The Verge

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · David Lowery Nieuws · Nieuws · Radio · Spotify Nieuws