10 bijzondere releases van Record Store Day 2017!

Geschreven door op 21 april 2017 om 16:27
Record Store Day - Foto M. Tarvainen (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Op zaterdag 22 april is het weer tijd voor Record Store Day! Artiesten Nieuws heeft tien bijzondere, mooie en exclusieve releases op een rijtje gezet, waar jij voor naar de platenzaak moet!

Record Store Day 2017

Vinyl (publiek domein)Zaterdag 22 april is het weer zo ver: Record Store Day staat dan weer op de agenda! Op deze dag komen muziekliefhebbers over de hele wereld bij elkaar om de vinyl-cultuur te vieren en onafhankelijke platenzaken te steunen.

De feestdag wordt wereldwijd gevierd met optredens van meer dan 3.000 artiesten en ook in Nederland nemen dit jaar weer 99 platenzaken deel aan het evenement. Naast de vele optredens, verschijnen tijdens de internationale feestdag ook veel speciale en exclusieve releases, die enkel tijdens Record Store Day verkrijgbaar zijn. Artiesten Nieuws heeft tien bijzondere Record Store Day-releases op een rijtje gezet!

10. Airbourne – It’s All For Rock ‘N Roll

De Australische rock-‘n-rollband Airbourne releaset tijdens Record Store Day een bronzen 12″ plaat voor hun bijzondere single It’s All For Rock ‘N Roll. De single is een eerbetoon aan de overleden rocklegende Lemmy Kilmister. Eerder bracht de band, die in oktober in de Melkweg staat, al een mooie video uit bij het nummer.


9. Chef’Special – Homeland

Ook Chef’Special brengt een bijzondere plaat uit tijdens de feestdag. Op de A-zijde van de 7″ plaat staat een nieuw nummer van de band: Homeland. Aan de B-kant staat het nummer Summer Is Here, van de Nederlandse 60’s-band The Outsiders.


8. Elton John – 17-11-70+

Sir Elton John is uitgeroepen tot de allereerste Record Store Day-legende! Bij zo’n titel hoort natuurlijk ook een speciale release. Tijdens de feestdag brengt de legendarische singer-songwriter zijn album 17-11-70 opnieuw uit, als special edition. De 2-LP 17-11-70+ bevat maar liefst zes onuitgebrachte nummers!


7. Motörhead – Clean Your Clock

Er verschijnen dit jaar meerdere releases van de legendarische rock-‘n-rollband Motörhead, maar de Clean Your Clock release is de meest bijzondere! De dubbel-LP bevat opnames van Motörhead-shows in Duitsland en Rusland uit 2015. Het zijn de laatste twee professioneel opgenomen shows van de band, slechts enkele weken later overleed frontman Lemmy Kilmister.


6. Herman Brood & His Wild Romance – Rock ’n Roll Junkie

Rock ’n Roll Junkie was de allereerste single die Herman Brood en zijn begeleidingsband His Wild Romance veertig jaar geleden uitbrachten. Deze single wordt nu, in een oplage van slechts 750 stuks, opnieuw uitgebracht!


5. Jett Rebel – Record Store Day Single

Jett Rebel is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day! Om dit te vieren brengt het multi-talent een speciale plaat uit op 7″ roze vinyl. De plaat bestaat uit de tracks Better of Together en Daydreamin’ en wie hem wilt bemachtigen moet er vroeg bij zijn! De single wordt namelijk gratis weggegeven aan de eerste 5.000 bezoekers van Record Store Day.


4. Pink Floyd – London 1966 / 1967

Ook het legendarische Pink Floyd komt met een bijzondere release! Deze plaat bevat de allereerste studio-opnames van de klassieke jaren zestig line-up van de band, geperst op een limited edition foto-LP.


3. Jimi Hendrix & Curtis Knight – Live At George’s Club 20, 1965 & 1966

Deze plaat bevat zeer bijzondere amateur-opnames van een nog jonge Jimi Hendrix, samen met Curtis Knight. Enkele maanden later werd het icoon ontdekt door Animals-bassist Chas Chandler en begon zijn legendarische carrière vorm te krijgen.


2. Prince – meerdere releases

Uiteraard mogen releases van Prince niet ontbreken! Er verschijnen maar liefst zeven platen van het overleden icoon, waaronder singles Little Red CorvetteSign O’ the Times en I Wish U Heaven. Ook de single Pop Life van Prince en The Revolution wordt in gelimiteerde oplage opnieuw uitgebracht!


1. David Bowie – meerdere releases

Ook van David Bowie verschijnen op 22 april meerdere limited edition platen. En daar zitten een aantal hele bijzondere tussen! Zo verschijnt er een zeer speciale 3-LP set met de titel Cracked Actor, waar een tot op heden onuitgebrachte show in Los Angeles uit 1974 op staat. Ook wordt de EP No Plan uitgebracht, waarop enkele nummers te beluisteren zijn die de legendarische zanger schreef voor zijn musical Lazarus.

Bron: Record Store Day

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.