U2 hint naar verschillende versies Songs of Innocence-tour

Geschreven door op 31 oktober 2014 om 15:55
Elijah Hewson, Inhaler, best verdienende artiesten, Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

U2 heeft gehint op een tour waarin zij elke stad twee maal aandoen. Eénmaal middels een akoestische show en de andere keer juist met een knallende show. Dat meldt NME.

Adam Clayton van de band onthulde de plannen in een nieuw interview met Rolling Stone. “Er wordt gepraat over het doen van twee verschillende shows.” Eerder meldde de band al dat de tour in 2015, die in het teken staat van hun nieuwste album Songs of Innocence, gepland staat met optredens in grote indoor venues.

In het interview legde Adam Clayton ook uit wat het idee exact inhoudt. “De ene nacht zou een luide, knallende rock’n’roll-show moeten worden, terwijl het de andere nacht in een akoestisch jasje wordt gegoten, om zo de muziek op een veel intiemere manier te kunnen presenteren.  Waar we hebben eigenlijk geen idee hoe dat dan zou klinken of eruit zou zien.”

De laatste grote tour van de legendarische band was in 2009, toen zij wereld wel 110 verschillende indoor locaties aandeden, waaronder stadions. Ook toen stond de tour in het teken van een album. Destijds was dat No Line On The Horizon.

Lees hier ons achtergrondartikel over U2’s bekritiseerde Itunes-distributie van hun nieuwste album. 

U2

U2 is een Ierse rockband met Bono (Paul David Hewson, zang en gitaar), The Edge (David Howell Evans, gitaar, piano, bass), Adam Clayton (bas, gitaar) en Larry Mullen jr. (drums). Deze bezetting is van het begin af aan altijd ongewijzigd gebleven, wat uitzonderlijk is in de popgeschiedenis. Zelfs de entourage van de groep – van manager en geluidstechnicus tot roadie en art director – is in de loop der jaren bij U2 grotendeels hetzelfde gebleven.

De band is politiek actief voor de mensenrechten en steunt vele goede doelen, onder andere door benefietconcerten en inzamelingsacties. Het benefietconcert Live Aid op 13 juli 1985 vormde de definitieve doorbraak van de groep.

Binnenkort zou de opvolger van Songs of Innocence, genaamd Songs of Experience, afgemaakt worden, waarvan in een vorig artikel bekend werd dat de follow-up al voor 70% af was. De vraag is nu op welke manier U2 dat album aan de man wil brengen.

Bekijk hieronder een deel van het U2-concert in Amsterdam in 2009.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · U2 Nieuws