Iedereen is fan van John Mayer’s nieuwe videoclip voor ‘New Light’

Geschreven door op 30 mei 2018 om 12:24
John Mayer live in de Ziggo Dome 2017 - Fotocredits: Djuna Vaesen (ArtiestenNieuws)

John Mayer heeft een nieuwe single uitgebracht genaamd ‘New Light’! De track met bijbehorende videoclip is een groot succes op YouTube. Binnen vijf dagen was de clip al meer dan drie miljoen keer bekeken. 

John Mayer releaset video voor single ‘New Light’

De afgelopen dagen is de videoclip van John Mayer voor het nummer ‘New Light‘ viraal gegaan. Binnen vijf dagen had de clip pakweg drie miljoen (!) views. Voor een muziekvideo die pas zo kort online staat is dat best opmerkelijk, zeker wanneer gekeken wordt naar het niveau van de clip.

Amateuristisch

Nu valt natuurlijk te twisten over de kwaliteit van een videoclip, maar in dit geval is het toch wel erg duidelijk dat er niet al te veel moeite is gestoken in het maakproces. Echter koos Mayer hier bewust voor. Zo zegt hij op Instagram: “Ik moest een video maken voor ‘New Light’ maar niemand kon het eens worden over het budget. Daarom ging ik naar een plaatsje in het centrum en maakte ik dit met een bedrijf dat normaal verjaardags- en Bar Mitzvah video’s maakt.

Drie miljoen views

De views liegen er niet om: de veertigjarige muzikant heeft het weer geflikt om een videoclip te maken die bij het grootste deel van zijn publiek in goede aarde valt. En waarom? Juist de knulligheid en het amateurisme dat van de videoclip afstraalt geeft mensen een blij gevoel. Kijk maar eens naar de volgende reacties:

Hit of shit?

Bron: YouTube, Instagram, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.