Airbourne brengt eerbetoon aan Lemmy Kilmister in nieuwe video

Geschreven door op 28 februari 2017 om 16:44
Joel O'Keeffe & Lemmy Kilmister - Fotografen Antje Naumann & Mark Marek - Eigen creatie - Wikimedia Commons

De Australische hardrockband Airbourne heeft een eerbetoon gebracht aan het overleden rock-icoon Lemmy Kilmister. De band bracht 27 februari een nieuwe muziekvideo uit, ter nagedachtenis aan de legendarische bassist.

Eerbetoon Lemmy Kilmister

De Australische band Airbourne heeft een eerbetoon gebracht aan de overleden Lemmy Kilmister. De hardrockers hebben een video gereleased voor hun nummer It’s All For Rock N’ Roll. De officiële website van Motörhead, de band van de overleden rock ‘n’ roll-ster, kreeg de primeur.

In de video zijn onder meer live beelden van de oud-Motörhead frontman te zien. Verder is de iconische ‘bomber’, het vliegtuig dat Motörhead tijdens haar shows boven het podium had hangen, te zien. Tot slot is de microfoon van de overleden rocker aanwezig op het podium in de video.

Goede band met Lemmy

Airbourne onderhield een goede band met Lemmy. Zo was de overleden bassist te zien in Airbourne’s debuutvideo voor het nummer Runnin Wild. Kilmister was een grote bron van inspiratie en een voorbeeld voor Airbourne. Frontman Joel O’Keeffe zei op de website van Motörhead het volgende:

“Wanneer Motörhead speelde, maakte het niet uit wat er op dat moment in de wereld speelde. Motörhead stond op het podium, dat was het. Alles was perfect en het publiek vond het geweldig. Alles voor rock ‘n’ roll! Lemmy betekende enorm veel voor ons. En ook veel voor rock ‘n’ roll zelf.”

‘It’s All For Rock N’ Roll’

Bekijk het eerbetoon aan Lemmy hieronder:

Airbourne

Het nummer ter ere van Lemmy is afkomstig van Airbourne’s laatste album: Breaking Outta Hell. Vorig jaar waren de Australische rockers veelvuldig in Nederland te bewonderen. Zo was de band onder meer te zien op het podium van de Zwarte Cross en stond het in de Ziggo Dome als voorprogramma van Volbeat. Deze zomer zal de band een optreden geven tijdens Bospop.

Bron: Officiële Motörhead website

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.