Interview Stick To Your Guns: “In november en december komen we met een nieuw album terug naar Europa!”

Geschreven door op 20 april 2017 om 15:26

Vrijdag 14 april mocht Stick To Your Guns de Jack Daniel’s stage op Paaspop openen. Wij spraken vocalist Jesse Barnett vlak na het optreden! Lees hier ons interview.

Tof dat je even tijd voor ons hebt! Jullie hebben vandaag mogen openen op het Jack Daniel’s podium, hoe was het om voor de eerste keer op te treden op Paaspop?

Het was te gek! Ongeveer 20 minuten voordat we op moesten zijn we wezen kijken en zagen we maar 2 mensen in de tent, dus we dachten al shit, er komt niemand naar ons kijken haha. Maar gelukkig liep de tent al snel vol, waar we natuurlijk dankbaar voor zijn. We zijn blij dat er meer dan 2 mensen kwamen kijken haha. Maar stel dat er maar 2 mensen waren dan hadden we er alsnog het beste van gemaakt!

Jullie zijn regelmatig te vinden op festivals, wat zijn de grootste verschillen tussen het spelen op een festival en een clubshow? en wat heeft jullie voorkeur?

In een club ben je dichtbij mensen. De hele ‘hardcore vibe’ in een club is een unieke ervaring. Mensen die op het podium komen, crowdsurfen, moshpits. Er zijn weinig andere genres waar je dat soort dingen meemaakt. Maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om op een festival op te treden.

Op het podium te staan voor zo’n groot publiek geeft een kik, maar daarnaast is het ook heel vet om te bedenken dat er andere grote bands op datzelfde festival optreden. Zoals vandaag ik merkte op dat er een bandlid van Anti-Flag naar onze set aan het kijken was. Onwijs tof is dat, dat soort dingen gebeuren natuurlijk niet zo snel bij een clubshow.

Jullie nieuwe EP ‘Better Ash Than Dust’ kwam in september 2016 uit, hoe werd deze ontvangen?

Best goed, eigenlijk zelfs heel erg goed haha. We hebben de Billboard charts gehaald in Amerika. Met een EP is dat best wel wat. Dat was echt onwijs gek, want zoiets hadden we natuurlijk nooit verwacht. Mensen reageren heel erg positief op de EP. Met onze vorige plaat zijn we een andere weg in geslagen, met Better Ash Than Dust zijn we weer teruggekomen op de weg die we normaal nemen. Ik denk dat veel mensen daar blij mee zijn.

Vandaag merkte ik op dat er een bandlid van Anti-Flag naar onze set aan het kijken was. Onwijs tof is dat, dat soort dingen gebeuren natuurlijk niet zo snel bij een clubshow.

Experimenteren jullie veel met verschillende stijlen?

Met Disobedient zijn we wel een beetje een andere richting opgegaan. We hebben voor die plaat samengewerkt met een andere producer. Disobedient is meer melodieus en er komt meer zang in voor, een beetje poppy zelfs haha. Maar er staan echt nummers op waar ik persoonlijk van houd, ondanks dat het wat anders is dan mensen van ons gewend zijn.

Ik denk dat het soms wel belangrijk is om te experimenteren, vooral als je creatief bent. Soms gewoon iets nieuws proberen en kijken of dat aanslaat.

Is de hele band betrokken bij de songteksten?

Nee absoluut niet. De songteksten zijn echt mijn ding. Alles moet op mijn manier en ik ben erg perfectionistisch haha.

Jullie nummers gaan over serieuze onderwerpen, krijgen jullie daar wel eens kritiek op en hoe ga je daarmee om?

Als je een band bent met een standpunt, dan kan je daar soms kritiek op verwachten inderdaad. Maar dat is helemaal prima, het maakt me eigenlijk vrij weinig uit wanneer mensen kritiek hebben. We proberen altijd respectvol te zijn tegenover andere mensen en hun standpunten, dus ik respecteer het wanneer mensen kritiek hebben op de band.

Ik tolereer geen mensen die een bepaalde manier van denken hebben en daarmee anderen uitsluiten. We leven in een wereld waarin je je mening altijd kwijt kan, je mag denken wat je denkt en geloven wat je wil geloven. Maar wanneer jij bepaalde mensen uitsluit ga je te ver. Zoals homofoben en nazi’s. Je kan een mening hebben en geloven in iets, maar je moet niet bepaalde mensen uitsluiten. Zolang mensen geloven in dingen en ze sluiten daar geen andere mensen mee uit, good for you. Maar wanneer je mensen uitsluit dan heb ik maar een boodschap voor je: Fuck you. Dan klim ik het podium op met m’n microfoon en schreeuw ik in je gezicht en laat ik je precies weten hoe ik erover denk, haha.

Welke artiesten/bands zijn voor jullie de grootste bron van inspiratie?

Voor mij persoonlijk is dat Propagandhi, een Canadese punkband. Ik luister al sinds dat ik 11/12 ben naar deze band. De teksten van de band gaan onder andere over veganisme, kapitalisme en anti-fascisme en dat soort dingen die spelen in de wereld. Ik was een jong kind en had geen idee waar ze het over hadden, maar toch zong ik altijd mee met de teksten van die band.

En hoe ouder ik werd, hoe meer ik begon te snappen waar deze band het over had. De teksten werden steeds belangrijker voor mij en hebben er ook echt voor gezorgd dat ik de persoon ben die ik nu ben. Dus ja, die band is absoluut mijn grootste bron van inspiratie!

Als je geen bandlid zou zijn van Stick To Your Guns, in welke band zou je dan spelen?

Terror, absoluut. De energie van die band vind ik echt geweldig!

Waar komt de naam Stick To Your Guns vandaan?

Op m’n 14e was ik samen met een vriend van me in een tweedehandswinkel toen we een shirt tegenkwamen met de tekst Stick To Your Guns. Hij zei tegen me “Dat is een coole naam, laten we een band starten die Stick To Your Guns heet!”, zo gezegd zo gedaan haha. Ik kan haast niet geloven dat na al die tijd de band nog steeds bestaat.

Onze drummer is achterna gezeten door iemand met een groot mes…

Wat is het beste en/of slechtste wat jullie is overkomen tijdens een tour?

Het beste is absoluut het reizen, toffe dingen zien van de wereld en verschillende mensen te ontmoeten. Daarnaast is het leuk wanneer je andere bands tegenkomt, het is altijd weer tof om ervaringen te delen met elkaar en om bandleden te ontmoeten van bands die je zelf heel tof vind!

Het slechtste is een verhaal uit Zuid-Frankrijk, we waren in Marseille. Ik zal je de details besparen, maar onze drummer is achterna gezeten door iemand met een groot mes. Als Amerikanen ben je niet altijd welkom in een plaats, dat hebben we toen wel echt gemerkt. Ik kan absoluut begrijpen waarom, want Amerikanen zijn vreselijk soms. Maar wij gedragen ons in ieder geval altijd en we respecteren altijd iedereen en de omgeving waarin wij te gast zijn. Maar ja, dat is dus absoluut wel het ergste wat ons is overkomen tijdens een tour ja..

 In november en december komen we naar Europa met een headlinetour!

We zijn alweer bij de laatste vraag aangekomen: Wat zijn jullie plannen voor dit jaar en de verdere toekomst?

We willen ons nu uiteraard focussen op de tour. Maar hierna willen we een nieuw album opnemen en dan is het tijd voor Vans Warped Tour in Amerika. Als Warped afgelopen is dan hebben we een aantal album releaseshows in Amerika gepland staan. In november en december komen we naar Europa met een headlinetour!

The following two tabs change content below.

Kartien Luinenburg

Kartien Luinenburg, Webredacteur ArtiestenNieuws.nl
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Billy Talent, Enter Shikari en meer naar Jera On Air 2018 Jera On Air heeft weer een aantal nieuwe acts bevestigd! Niemand minder dan Billy Talent, Enter Shikari en nog 10 andere artiesten komen naar het Noor...
Neck Deep en nog zes nieuwe namen voor Jera On Air 2018 Jera On Air heeft weer zeven nieuwe namen aangekondigd! Onder andere Sick Of It All en Neck Deep staan op het Ysselsteynse alternatieve festival. Nie...
Graspop Metal Meeting 2018 kondigt 25 nieuwe namen aan Graspop Metal Meeting heeft weer 25 nieuwe namen aangekondigd! O.a. Marilyn Manson, Rise Against en Sons of Apollo reizen in juni 2018 naar het Belgis...
Jera On Air voegt 17 nieuwe namen toe aan line-up Jera On Air heeft zeventien nieuwe acts aangekondigd voor de 26e editie van het festival. Onder andere Emmure en Less Than Jake staan in juni op het e...
Jera On Air kondigt komst NOFX en Stick To Your Guns aan! Goed nieuws! Jera On Air heeft de eerste namen voor de 26e editie van het grootste punk- en hardcore festival van Nederland aangekondigd.  Jera On Ai...
Stick To Your Guns in december naar Melkweg Amsterdam Hardcore punkband Stick To Your Guns komt naar Nederland! Samen met special guests Being As An Ocean en Silent Planet komen ze naar de Melkweg in Amst...
Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews · Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu