Airbourne verwelkomt nieuwe gitarist en komt met speciale single-release

Geschreven door op 18 april 2017 om 14:56
Airbourne Joel O'Keeffe - Foto Alfred Nitsch (Wikimedia)

De Australische hardrockband Airbourne heeft een nieuwe gitarist! De rockers maakten onlangs bekend dat gitarist David Roads de band heeft verlaten. Zijn opvolger is nu bekend!

Gitarist David Roads verlaat Airbourne

Airbourne heeft een nieuw bandlid! De Australische hardrockers maakten onlangs bekend dat ritme-gitarist David Roads de band heeft verlaten. Roads besloot volledig uit de muziekwereld te stappen en zich te focussen op zijn tweede passie: zijn familiebedrijf op het Australische platteland. Dit heeft de band bekendgemaakt middels een statement.

In het statement bedankt Airbourne de voormalig gitarist voor zijn jarenlange inzet en daarnaast wensen de rockers hem succes in zijn nieuwe carrière.

Opvolger

In hetzelfde statement maakt de band ook de opvolger van Roads bekend. Gitarist Matt ‘Harri’ Harrison komt de groep versterken. Harrison, die in het statement de bijnaam ‘The Riff Doctor’ krijgt, zal Airbourne vanaf mei op het podium vergezellen wanneer de heren beginnen aan hun Europese tour.

Tijdens deze tour komt de band ook langs Nederland! Op zaterdag 9 juli staat Airbourne op het podium van Bospop in Weert. In oktober komen de rockers voor een eigen headlineshow naar de Melkweg in Amsterdam.

‘It’s All For Rock ‘N Roll’

De personeelswisseling was niet het enige nieuws dat de band bekendmaakte! De rockers melden tevens dat op 22 april 2017, tijdens de jaarlijkse Record Store Day, een speciale uitgave van single ‘It’s All For Rock ‘N Roll’ uit zal komen. De single, afkomstig van het vorig jaar uitgebrachte album ‘Breakin’ Outta Hell’, verschijnt die dag als limited edition lp.

De track is een eerbetoon aan de overleden rock-‘n-roll legende Lemmy Kilmister. In februari bracht de band een videoclip uit voor het bijzondere nummer.

Bron: Persbericht Spinefarm

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.