Interview Scrum: “Eerst nieuw album en dan Europa veroveren!”

Geschreven door op 3 april 2017 om 15:55
Scrum Persfoto

Op vrijdag 31 maart stond Scrum in theater De Meerse in Hoofddorp. Artiesten Nieuws was bij de show aanwezig en kreeg de kans om de band een aantal vragen te stellen!

Scrum in theater De Meerse

Op 31 maart stond power folk-band Scrum in theater De Meerse in Hoofddorp. Het was alweer één van de laatste shows van hun Single Malt Folk Tour. Hun laatst uitgebrachte single, ‘Miss Me But Let Me Go’, wordt regelmatig gedraaid op Radio 2 en ook Duitse radiostations kunnen er geen genoeg van krijgen.

Deze avond sprak de redactie met zanger Leon Moore over hoe het is om oud-zanger Scotty te vervangen en wat we komend seizoen van Scrum kunnen verwachten. Het gesprek vond plaats in de pauze, want na de show dook de band de foyer in om met de fans te babbelen.

“Positieve reacties”

Dat Scrum veelal draait om fans, en dan vooral de fans die naar vrijwel alle shows komen, is duidelijk. Bassist Marco: ‘Toen we Leon bij de band haalden hebben we er met zijn allen bewust voor gekozen om niet dezelfde weg in te slaan als die we met Scotty bewandelden. Leon zit er nu twee jaar bij en we hebben gemerkt dat de reacties vooral positief zijn. We hebben fans die al twaalf keer zijn komen kijken en veel mensen zeiden ‘jullie zijn er weer!'”

Zanger Leon: “Natuurlijk zijn er ook mensen die het niks vinden, maar dat hou je en uiteindelijk kregen we toch meer positieve dan negatieve reacties. ‘Miss Me’ werd ook heel goed ontvangen en onder andere gedraaid op Radio 2, dat is heel gaaf!”

“Europa veroveren”

Op de vraag wat de voornaamste doelen van de band Scrum zijn, ontvingen we het bescheiden antwoord: “Europa…!”

Leon: “In principe werkt folk in elk land wel goed en Nederland is natuurlijk maar een klein landje. Daarom willen we ons graag meer focussen op Duitsland en België. Hier worden we ook regelmatig gedraaid.

Wat mogen we van Scrum in de toekomst verwachten? Leon: Er komt een nieuw album en het wordt te gek! We hebben al heel veel ideeën dus het wordt kiezen wat de beste twaalf zijn en dan gaan we Europa veroveren.”

Whisky terugkomend thema

Tijdens het concert in theater De Meerse bewijst Scrum haar veelzijdigheid. Whisky is een terugkomend thema, er wordt veel gedanst en er is tijd voor een toast aan de bar die het podium siert. Het publiek is enthousiast en blijft lang hangen na de show. Er wordt veel merchandise gekocht terwijl de bandleden napraten met trouwe- en nieuwe fans. De sfeer is energiek en de muziek van Scrum komt goed over in het theater.

We kijken uit naar de nieuwe muziek die Scrum samen met Leon uit gaat brengen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Interviews · Scrum Nieuws