Enrique Iglesias sleept voormalige platenmaatschappij voor de rechter

Geschreven door op 25 januari 2018 om 13:40
Enrique Iglesias - Bron: Wikimedia Commons - Fotocredits: Ralph Arvesen - (CC BY 2.5)

Zanger Enrique Iglesias spant een rechtszaak aan tegen Universal Music Group. De Spaanse artiest vindt dat zijn voormalige platenmaatschappij hem stelselmatig te weinig royalty’s uitkeert voor het streamen van zijn muziek. 

Enrique Iglesias spant rechtszaak aan

Het is een lange tijd erg stil geweest rondom zanger Enrique Iglesias. Nu laat de vocalist weer van zich horen. Billboard meldt, op basis van rechtbankstukken die op woensdag 24 januari zijn ingediend bij een federale rechtbank in Miami, dat de artiest een rechtszaak gaat aanspannen.

Iglesias wilde inzage in de financiën van Universal Music Group omdat hij naar eigen zeggen miljoenen misloopt. Advocaten van de muzikant eisen bij de rechtbank dat Universal alsnog de misgelopen royalty’s uitkeert en het bedrag dat de Spanjaard krijgt voor muziekstreams verhoogt.

” Het commerciële succes van Enrique Iglesias en Universal is redelijk uniek in de muziekindustrie met honderd miljoen verkochte albums en miljarden streams en hoge noteringen in de hitlijsten.”

Zegt Enrique’s advocaat James Sammataro.

Streams

Ondanks deze recordsuccessen heeft Universal er ten onrechte op aangedrongen dat artiesten zoals Enrique voor streams op dezelfde manier worden betaald als fysieke platen. En dat ondanks het feit dat Universal bij streams geen extra kosten hoeft te maken voor de productie en distributie van de albums. Artiesten, producers en tekstschrijvers zouden moeten meeprofiteren van de lagere kosten van streaming.

Na lange inspanningen om Universal zijn contractuele verplichten te laten nakomen rest het team van Enrique niets anders dan deze rechtszaak aan te spannen”, vervolgt de advocaat.

Enrique Miguel Iglesias Preysler, zoals de zanger echt heet, vertrok in juli 2015 bij Universal om een contract te tekenen bij Sony.

El Baño

Ondanks dat het de laatste tijd erg stil rondom de zanger is geweest, heeft hij recent een track uitgebracht. Op vrijdag 12 januari verscheen de track ‘El Baño‘ in samenwerking met zanger Bad Bunny. Het nummer staat inmiddels op ruim 50 miljoen views en is hieronder te beluisteren.

YouTube player

Bronnen: Billboard, YouTube, 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Enrique Iglesias Nieuws · Fun Content · Nieuws · Roddels