‘Album The Prodigy wordt puur, gewelddadig antwoord op Dance-Muziek’

Geschreven door op 29 oktober 2014 om 9:51
The Prodigy - Foto YouTube screenshot

The Prodigy heeft een handvol titels voor het aankomende album naar buiten gebracht, gepaard met een belofte van pure, gewelddadige muziek. Dat meldt NME.

Dat heeft The Prodigy’s frontman Liam Howlett gezegd in een interview met Q. De vooralsnog naamloze plaat van de band wordt hun zesde studioalbum en opvolger van het in 2009 uitgekomen Invaders Must Die.

In het interview bevestigde Liam Howlett alvast enkele songtitels die op het album zullen verschijnen, zoals Beyond The Death Ray, Nasty Nasty, Get Your Fight On, Wall of Death en Rottweiler. Ook zou de eerder bevestigde samenwerking van The Prodigy met Sleaford Mods Ibiza op het album moeten staan.

“Dance-muziek is inmiddels over de gehele wereld gebaseerd op een standaard-formule”, zei Liam Howlett tegen Q. “Het is ‘Hier moet de drum-fill en dáár moet de opbouw’. Al die onzin en Youtube-tutorials. Onze muziek is gewoon compleet organisch. Pure, gewelddadige energie.”

Eerder dit jaar bevestigde Howlett ook al dat de muziek op het album veel agressiever zal klinken dan al het vorige materiaal van The Prodigy.

The Prodigy

The Prodigy

De Britse dance-act The Prodigy is één van de succesvolste acts binnen dance-muziek van de jaren ’90. De grote man achter The Prodigy is Liam Howlett. Muzikaal gezien is hij het brein en de leider van de groep. Op het podium wordt hij vergezeld door MC Maxim Reality enzanger/danser Keith Flint. Een van de sterkste punten van The Prodigy is dat ze vanwege hun performance opvallen en door hun punk-houding ook een rockpubliek bereiken.

De band is vernoemd naar de synthesizer Moog Prodigy. 1997 stond The Prodigy in Nederland twee weken lang op nummer 1 met hun derde album The Fat of The Land, die ook de platina-status behaalden. De band werd vooral bekend door hun hits Firestarter en Smack My Bitch Up, die hieronder te beluisteren zijn.

YouTube player
YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · The Prodigy Nieuws