Ilse DeLange kondigt nieuw album en tour aan

Geschreven door op 12 februari 2019 om 11:22
Ilse DeLange bij de 100% NL Awards - Fotograaf: Lies Buskens (Artiesten Nieuws)

Ilse DeLange heeft bekendgemaakt in het najaar van 2019 een nieuw album uit te brengen! Ook gaat de zangeres op tour met haar nieuwe materiaal.

Ilse DeLange nieuw album

Na het winnen van de Edison Oeuvreprijs laat Ilse DeLange op haar Instagram weten veel zin te hebben in “de volgende twintig jaar”. Later in het bericht verteld de zangeres dat zij in het najaar van 2019 een nieuw album uitbrengt. Naast een nieuwe plaat kondigt de zangeres ook een theatertour aan. De naam van haar album en tour zijn nog niet bekend.

Samenwerking T-Bone Burnett

In een interview met AD laat de artieste weten dat ze voor haar nieuwe materiaal samen heeft gewerkt met producer T-Bone Burnett. Hiermee ging een langgekoesterde wens in vervulling: “Een paar jaar geleden heb ik rondgevraagd of iemand het mailadres van T-Bone Burnett had, een muziekproducent met wie ik zo graag wilde samen werken. Via Pat Leonard ben ik toen met hem in contact gekomen. Dat was iets ongelooflijks. In Nashville dronken we koffie en liet hij zijn studio zien. Het klikte.”

Edison

Op maandagavond 11 februari 2019 won DeLange tijdens de uitreikingen van de Edisons een Oeuvreprijs voor haar muzikale carrière. Op Instagram vertelt de zangeres hoeveel deze prijs voor haar betekent: “Er zijn zoveel mensen die mij hebben geholpen tot waar ik nu ben, ik ben ze stuk voor stuk dankbaar.”

Bronnen: AD.nl, NU.nl, Instagram

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.