Album Review: Nieuwe plaat Lucas Hamming dansbaar, energiek en vrolijk

Geschreven door op 21 maart 2017 om 12:40
Lucas Hamming - Foto: Victor van Werkhooven - (Bron: Wikimedia Commons)

17 maart 2017 was het zover: Lucas Hamming bracht deze dag zijn nieuwe plaat ‘Luck Is For Suckers’ uit. De singer-songwriter stond daarnaast op 19 maart voor een instore-show in Concerto Amsterdam.

‘Luck Is For Suckers’

17 maart 2017, omdat de datum zo lekker makkelijk te onthouden is, kwam het nieuwe kindje van Lucas Hamming eindelijk officieel uit. ‘Luck Is For Suckers’ is het tweede album van de rock ‘n’ roll singer-songwriter, die zijn carrière begon in Giel Beelen’s talentenjacht De Beste Singer Songwriter’.

Energieke plaat

Samen met een exclusieve album launch in de Gibson Room in Amsterdam en een show in Rotown Rotterdam als aftrap van de tour, gooit Hamming weer een heerlijk energieke plaat de wereld in. Zijn fans kunnen er geen genoeg van krijgen. Rotown was uitverkocht en de kaarten voor shows in onder andere Utrecht, Groningen en Den Haag gaan razendsnel.

Dansbaar, energiek en vrolijk

Eerste nummer van de plaat is single ‘Be Good Or Be Gone’, om maar meteen in de stemming te komen. Dansbare, energieke en vrolijke tracks sieren ‘Luck Is For Suckers’. De sound van de HAM-band doet denken aan die van The Vaccines en The Libertines en is niet voor luisteraars die van stil zitten houden.

Lucas Hamming zet zaak op zijn kop

Themasong van Serious Request afgelopen jaar, ‘Are You With Me’, en ‘Got To Let It Go’ zijn vrijwel de enige nummers waarbij Hamming zijn ADHD niet op de voorgrond laat treden. Gelukkig laat hij dat wel gebeuren tijdens zijn live shows. Ondanks dat het publiek in Concerto Amsterdam tijdens zijn instore-show te lui was om te staan, wist Lucas samen met zijn bandleden Stijn, Thomas, Kas en Jelte de (volle!) zaak op zijn kop te zetten. Inclusief een rij voor handtekeningen na afloop…

Lucas heeft voor mij in ieder geval bewezen dat zijn succes met debuutalbum HAM niet eenmalig was.

Shows Lucas Hamming

Wil jij de nieuwe plaat van de singer-songwriter live horen? De zanger staat de komende weken in verschillende poppodia:

  • 24 maart: Simplon, Groningen
  • 25 maart: Effenaar, Eindhoven
  • 30 maart: Paard van Troje, Den Haag
  • 1 april: Patronaat, Haarlem
  • 8 april: De Helling, Utrecht

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.