James Cotton op 81-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 17 maart 2017 om 17:03
James Cotton - Foto: Piedmontstyle - (Bron: Wikimedia Commons)

De Amerikaanse James Cotton is donderdag overleden aan een longontsteking. Zijn platenmaatschappij maakte vandaag het droevige nieuws bekend.

James Cotton overleden

Muzikant James Cotton is donderdag overleden! Dit maakte het platenlabel van de ster vandaag bekend. De oorzaak zou een longontsteking zijn. Cotton werd 81 jaar oud. De bluesmuzikant speelt mondharmonica en heeft met verschillende grote artiesten op het podium gestaan. Zo heeft de ster opgetreden met Muddy Waters, Janis Joplin, The Grateful Dead, Led Zeppelin, B.B. King en Santana. In de tijd dat hij optrad met Muddy Waters, was hij nog maar 12 jaar oud!

James Cotton

Geboren tussen de katoenvelden in Mississippi, leerde Cotton op jonge leeftijd mondharmonica spelen. James was geïnspireerd geraakt om muziek te maken toen hij voor het eerst Sonny Boy Williamson II op de radio hoorde. Hij ging op zoek naar Williamsen en heeft lang volgehouden dat hij een wees was en werd jaren door Williamsen opgevoed. Wat eigenlijk helemaal niet waar was. Toen Williamsen vertrok om bij zijn vrouw te gaan wonen liet hij de band na aan Cotton. James was nog te jong en te gek om een band met volwassen mannen bij elkaar te houden.

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · James Cotton Nieuws · Nieuws