Voor deze 10 artiesten was 2016 een succesvol jaar!

Geschreven door op 30 december 2016 om 11:55
Taylor Swift - Foto: Eva Rinaldi (CC Flickr) (CC BY-SA 2.0)

In de laatste week van het jaar kijken we terug op 2016. Voor heel wat artiesten was dit jaar op muzikaal gebied een goed jaar. Daarom hebben we tien artiesten voor wie 2016 een succesvol jaar was in willekeurige volgorde op een rijtje gezet!

Twenty One Pilots

Met dit duo gaat het onwijs goed. Het duo mocht een soundtrack maken voor de succesvolle film Suïcide Squad, ze mochten diverse Awards in ontvangst nemen en daarnaast zijn ze ook nog eens op een zeer succesvolle wereldtournee met vrijwel overal bomvolle uitverkochte zalen. (Hier in Nederland al waren er meer dan duizend teleurgestelde fans zonder kaartje voor hun concert…)

Shawn Mendes

Shawn Mendes is nog maar 18 jaar oud maar is nu al een superster. Zijn album Illuminate werd ontzettend goed ontvangen. Hij ontving in het tv-programma RTL Late Night zelfs een gouden plaat, en mocht tijdens de MTV EMA in Rotterdam diverse Awards in ontvangst nemen. Het was dan ook geen verrassing dat zijn aangekondigde show in Amsterdam binnen no-time uitverkocht raakte..

Taylor Swift

Natuurlijk was het dit jaar een goed jaar voor Taylor Swift (naast de break met Calvin Harris dan..). Ze mocht een Grammy in ontvangst nemen voor haar album 1989. Ze maakte een soundtrack voor de film Fifty Shades Darker samen met Zayn. En de zangeres was de best verdienende artiest in 2016! Dan doe je wel iets goed toch?

Adele

Adele kreeg een diamanten plaat voor haar album 25, is momenteel bezig met een succesvolle wereldtournee en is ook nog eens de best verdienende Britse artiest onder de 30! Als er iemand in 2016 succesvol was dan was dat Adele wel! Helaas kondigde ze wel aan een pauze te nemen nadat haar wereldtournee in juli 2017 eindigt..

Lady Gaga

Eindelijk was daar dan het nieuwe album van Lady Gaga: Joanne. De zangeres kreeg veel lovende reacties op haar nieuwe album. Daarnaast gaf de zangeres een optreden tijdens de altijd spectaculaire Victoria Secret Show en zette ze zich ook in voor de medemens met haar Born This Way Foundation. Nu nog hopen dat we Gaga in 2017 weer live kunnen bewonderen, een Joanne wereldtournee misschien?

Bruno Mars

Nadat het wat langere tijd stil was rond Bruno Mars bracht hij dit jaar een succesvol nieuw album uit, kondigde een bijbehorende wereldtournee aan en gaf net zoals Lady Gaga een optreden tijdens de Victoria Secret show. Bruno is weer helemaal terug!

Green Day

De heren brachten in oktober het nieuwe album Revolution Radio uit. Daarnaast werd er een bijbehorende tour aangekondigd en ze mochten ook nog eens de Global Icon Award in ontvangst nemen tijdens de MTV EMA. Best wel succesvol als je het ons vraagt!

Ariana Grande

De zangeres bracht haar album Dangerous Woman uit, die uiteraard goed ontvangen werd door alle fans. Maar kondigde ook een bijbehorende tour aan! Volgend jaar komt de zangeres naar Nederland, en ja, die shows waren binnen no-time uitverkocht..

Niall Horan

Natuurlijk kennen we hem van de succesvolle boyband One Direction. Maar solo doet hij het ook best goed. Hij bracht het nummer This Town uit wat meteen goed aansloeg bij het publiek! Hij kondigde zelfs een album aan die volgend jaar zomer uit moet komen. Wij verheugen ons op meer materiaal van Niall!

Zayn Malik

Als we het dan toch over (ex) One Direction leden hebben, Zayn Malik deed het dit jaar ook erg goed. Zijn hit Pillowtalk sloeg erg goed aan en hij kondigde ook nog eens een album aan tijdens een interview. Daarnaast maakte Zayn ook nog eens samen met Taylor Swift de soundtrack voor de film Fifty Shades Darker.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Nieuws