Kleurenblind Festival trendsetter in festivalland

Geschreven door op 1 juli 2014 om 17:20
Kleurenblind Festival - Bron: Persbericht Kleurenblind

 

Op zaterdag 19 juli vindt de derde editie van Kleurenblind Festival plaats. Het thema van dit jaar is Fantasiedieren. Kleurenblind is het eerste kleurenfestival van Nederland. Drie jaar geleden werd het gooien met kleurpoeder op een festival geïntroduceerd. Het concept bleek vanaf dag één een groot succes. De deep house en techno line-up wordt op de dag van het festival bekend gemaakt. Met 2500 bezoekers is Kleurenblind een van de (zeldzame) kleinschalige, en intieme festivals.

Kleurenblind Festival, een echte trendsetter

De eerste editie van Kleurenblind Festival vond plaats in 2012, en was hiermee het eerste kleurenfestival van Nederland. Het kleurenfestival is gebaseerd op het traditionele hindoeïstische Holi festival, dat plaatsvindt in onder andere India en Nepal. Hierbij wordt gekleurd poeder ingezet om het publiek van een laag regenboogkleuren te voorzien. Door de kleuren vervagen de grenzen binnen het gevestigde kastensysteem en wordt het begin van de lente gevierd. Kleurenblind importeert het poeder zelf uit India. Hiermee steunt de organisatie de lokale economie. Jij bent er als bezoeker dus zeker van dat jij authentiek authentiek Holi poeder krijgt!

 

De intieme setting van Kleurenblind

Na de eerste editie van Kleurenblind Festival is er in Nederland een ware ‘Holi hype’ ontstaan. Met onder andere de Color Runs en een massaal Holi feest in Amsterdam Arena. Met intimiteit en authenticiteit hoog in het vaandel en een sterke eigen identiteit, onderscheidt Kleurenblind zich gelukkig van andere kleurenfestivals.
Bij Kleurenblind vindt je geen commerciële massa toestanden. Ook de derde editie van het festival wordt georganiseerd bij de groene in te Nieuwegein. Dit is volgens organisatoren Marnix en Lisa de perfecte locatie voor een intiem festival als Kleurenblind.

Praktische info Kleurenblind Festival

  • Tickets: Kaarten voor kleurenblind kosten € 32,50 per stuk en zijn te koop via de website van Kleurenblind. Bij de tickets zit een halve kilo kleurstof inbegrepen. 
  • Tijden: Kleurenblind Festival opent haar deuren op 19 juli om 12:00 uur. Het festival gaat door tot 23:00 uur.
  • Adres: Wielerbaan, Nieuwegein (Utrecht) De Wielerbaan is zeer goed bereikbaar vanaf Utrecht Centraal per OV of fiets.

Video Kleurenblind

Bekijk hier een aftermovie van Kleurenblind 2013, en kom alvast in de stemming!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Kleurenblind Festival Nieuws · Nieuws