André Rieu Concerten op het Vrijthof – belangrijke Informatie en handige tips

Geschreven door op 1 juli 2014 om 16:00
André Rieu - Foto: Christopher Dart - Flickr (CC BY 2.0)

André Rieu geeft traditiegetrouw elke zomer een reeks openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht. Gaat u naar het concert van André Rieu? Zorg dan dat u goed voorbereid op pad gaat.

Belangrijke informatie en handige tips

Tijdens de concerten van André Rieu zullen dagelijks meer dan 10.000 bezoekers op het Vrijthof aanwezig zijn. Omdat Artiesten Nieuws u een heerlijk onbezorgde avond toewenst, hebben wij alle belangrijke informatie en handige tips voor u op een rijtje gezet.

Data, aanvang- en eindtijden van het André Rieu Concert

De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht vinden dit jaar plaats in de maand juli. De hekken gaan open om 19.30 uur. Indien u ruim op tijd bent, kunt u rustig uw plaats opzoeken en heeft u nog wat speling in de tijd indien het druk is op de weg. Het concert zal naar verwachting eindigen rond 00.30 uur ’s nachts.

TIP: De concerten van André Rieu beginnen om 21:00 uur. In verband met drukte rondom het Vrijthof raden wij u aan om minstens een uur van tevoren aanwezig te zijn.

Bereikbaarheid André Rieu concerten

Het Vrijthof in Maastricht is te voet, met de auto en met het openbaar vervoer te bereiken.

Met de Auto

Indien u met de auto naar het Vrijthof in Maastricht gaat, raden wij u aan om van tevoren uw route te plannen. Via de routeplanner op de website van de ANWB kunt u de route vanaf uw woonadres tot aan het vrijthof eenvoudig plannen en uitprinten. Als bestemming kunt u ‘Vrijthof’ ingeven, gevolgd door een willekeurig (laag) huisnummer, of de postcode ‘6211 LD’. Kijk hier voor de website van de ANWB met de routeplanner: www.route.anwb.nl.

TIP: Op deze website ziet u de drie grote verkeerstrajecten van Maastricht, met de bijbehorende reistijden: http://www.maastrichtbereikbaar.nl/

Parkeren

In de buurt van het Vrijthof zijn een groot aantal (betaald) parkeergelegenheden te vinden. Parkeergarage Q-park is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid.

Vanwege de grote drukte rondom het Vrijthof is het goed mogelijk dat deze parkeergarage vol zit. U kunt de bezetting van de Q-park garage op deze website van tevoren bekijken: http://www.q-park.nl/
I

ndien u geen parkeerplek kunt vinden bij het Q-park, kunt u vaak wel terecht bij een van de 4 Park & Walk parkeerterreinen in de stad. Deze parkeermogelijkheden liggen bij de Kennedybrug, Noorderbrug, Cabergerweg en het Centraal Station. Vanaf deze parkeergebieden kunt u te voet, of met het openbaar naar het Vrijthof reizen.

TIP: Bekijk hier een actueel overzicht van de bezetting van alle parkeergelegenheden in Maastricht: http://www.maastrichtbereikbaar.nl/

Openbaar Vervoer

Het Vrijthof in Maastricht is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden vele treinen naar Maastricht. Als u met de trein aankomt in station Maastricht, staat u meteen aan de rand van het centrum. Vanaf het station kunt u op verschillende manieren verder reizen.

De bus

De bus brengt u binnen 5 minuten in hartje Maastricht. De dichtstbijzijnde bushalte van de concertlocatie heet: Bushalte Helmstraat. Deze bushalte ligt aan de cafézijde van het Vrijthof. De buslijnen 3, 4, en 7  (Veolia) rijden naar, en vertrekken vanaf deze bushalte.

De OV fiets

Bij het station van Maastricht kunt u een (elektrische) OV-fiets huren. Dat kan bij fietshandel Aon de Stasie, die u op uw weg naar buiten meteen links van het station vindt.

Te Voet

Te voet loopt u binnen 10 minuten door het authentieke stadsdeel Wyck over de Sint Servaasbrug naar de oude binnenstad.

Taxi

De taxistandplaatsen zijn direct voor het station. Vanwege drukte adviseren wij vooraf een taxi te reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen met Taxi Brull te Maastricht: 043-343 0000 De chauffeur kan dan ook aangeven waar u het beste met elkaar kunt afspreken.

OV-Chipkaart

U reist bij alle Nederlandse vervoerders eenvoudig met de OV-chipkaart. Een OV-chipkaart kunt u hier bestellen: https://www.ov-chipkaart.nl/
Heeft u geen OV-chipkaart, dan kunt u in Maastricht ook een ritkaart of dagkaart kopen bij de buschauffeur. Papieren kaartjes zijn namelijk nog gewoon te koop in de bussen van Veolia en voor treinen in de automaten van NS en Veolia.

TIP: Op de website: http://9292.nl/ kunt u uw route met het openbaar vervoer (bus, trein & metro etc.) vanaf uw woonadres tot aan de concertlocatie plannen en printen.

 

Slecht Weer tijdens het concert

Het concert van André Rieu gaat ook bij slechter weer gewoon door. Wanneer het regent tijdens het concert, ontvangt u van de organisatie een regenponcho, zodat u toch droog zit.

Tijdens het concert zijn paraplu’s niet toegestaan. De reden hiervoor is dat paraplu’s het zicht van personen achter u kunnen belemmeren. Houdt hier rekening mee en zorg bij slecht weer voor gepaste (warme) regenkleding.

In geval van zeer slechte weersomstandigheden (noodweer) kan het concert verplaatst worden naar een andere locatie, De alternatieve locatie wordt in dit geval bepaald door André Rieu Productions BV. Of het concert verplaatst wordt hoort u pas op de dag van het concert zelf, uiterlijk om 12.00 uur. Kijk op de dag van het concert voor de actuele informatie op www.andrerieu.com.

Zitplaatsen

Bij het concert van André Rieu is er geen sprake van een vrije plaatskeuze. Iedere gast heeft zijn/haar eigen stoelnummer. Uw rij en stoelnummer kunt u vinden op uw ticket. Ter plekke zijn piccolo’s aanwezig om uw naar uw plaats te begeleiden.
Bekijk hier een plattegrond van het Vrijthof tijdens de concerten van André Rieu:

Rollator/rolstoel mee

Voor mindervaliden is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Arrangementen voor rolstoel/begeleider plaatsen zijn te reserveren via telefoonnummer: 0031 (0)85-4880681 of via travel@andrerieu.com.

TIP: Een gekleurd lint om de stang van uw rollator of rolstoel kan u helpen om deze na afloop van het concert terug te vinden.

André Rieu Tickets

Heeft u nog geen tickets voor het concert van André Rieu? Op http://andrerieu.com/ kunt u nog tickets reserveren. Op deze website kunt u de officiële toegangskaarten bestellen voor André Rieu op het Vrijthof.
TIP: Enkele weken voorafgaand aan de concerten van André Rieu kunt u voordelig last-minute tickets bestellen via secundaire ticketshops. André Rieu tickets worden kort van tevoren zeer voordelig aangeboden. Klik hier voor goedkope André Rieu tickets.

Overnachten

Woont u ver uit de buurt van Maastricht? Dan is het misschien een goed idee om in de buurt van het Vrijthof te overnachten. U kunt overdag heerlijk shoppen en rondkijken in Maastricht. In de avond bezoekt u het concert en na afloop hoeft u geen vermoeiende reis meer te maken. Hier staan een aantal mogelijkheden:

tent/caravan/camper

Reist u met de caravan of camper naar Maastricht? Maastricht heeft geen officiële kampeerplekken. U kunt de camper parkeren op de busparkeerplaatsen op het Q-Park parkeerterrein op de Cabergerweg. Hiervoor geldt een tarief van €15.00. Hier is het echter niet toegestaan te overnachten.

U kunt wel overnachten op een van de campings in de buurt van Maastricht:

  • Camping Oosterdriessen in Eijsden
  • Camping Mooi Bemelen in Bemelen
  • Camping de Cauberg in Valkenburg a/d Geul

Hotel

Wilt u na afloop van het hotel in een hotel overnachten? Kijk dan even op deze website voor een overzicht van de beschikbare hotels in de omgeving van het Vrijthof in Maastricht: http://www.hotels.nl/

Speciale Arrangementen

Rondom het Vrijthof bevinden zich vele horecagelegenheden. Vanaf de terrasjes zijn de concerten van André Rieu te volgen onder het genot van een hapje en een drankje. Terwijl u dineert vult het mooiste plein van Maastricht zich langzaam met publiek en komt u al helemaal in de stemming. Nadat het culinaire hoogtepunt van de avond gepasseerd is, start het muzikale hoogtepunt: André Rieu!

  • Terrasarrangementen: Op deze pagina kunt u bij een aantal Vrijthofondernemers uw terrasarrangementen online boeken. Deze terrasarrangementen zijn tevens te koop aan de balie van VVV Maastricht, Kleine Staat 1.
  • Viparrangementen: Viparrangementen boekt u op deze pagina.
  • Dinerarrangementen: Wilt u van André Rieu genieten inclusief een goed verzorgd diner? Kijk dan even op deze website.

André Rieu in de Bioscoop

André Rieu concerten worden jaarlijks uitgezonden in een aantal bioscopen in Nederland. Heeft u geen kaartje kunnen bemachtigen? Dan is dit wellicht een goede mogelijkheid om toch van het concert te kunnen genieten. Op deze site vind u informatie over de kaartverkoop voor de film.

Controleer uw tickets

Controleer uw tickets goed voordat u naar het concert van André Rieu vertrekt. Kijk of de barcode goed op het ticket staat, en of alle tickets een uniek serienummer hebben (serienummer staat onder de streepjescode).

Foto’s Maken

Wilt u foto’s maken tijdens het concert van André Rieu? Foto’s maken is gelukkig toegestaan. Neem geen professionele camera mee want deze mogen niet mee naar binnen.
TIP: Leg uw camera van tevoren aan de oplader.

Volg André Rieu Nieuws

Volg de dagen voorafgaand aan het André Rieu concert het actuele nieuws met betrekking tot de concerten. Zo bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bent u goed voorbereid op een heerlijke avond!

TIP: Mis nooit meer een voorverkoop van Rieu! Volg Artiestennieuws op Facebook voor het allerlaatste André Rieu nieuws.

Geniet!

Vergeet natuurlijk niet optimaal te genieten van het concert van André Rieu. De openluchtconcerten op het Vrijthof zijn erg bijzonder en indrukwekkend voor jong en oud. Deze grote concertmeester maakt er gegarandeerd elk jaar weer een groot spektakel van! ArtiestenNieuws wenst u een prettig verblijf tijdens het concert toe.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
André Rieu Nieuws · Artiesten