André Rieu Concerten op het Vrijthof – belangrijke Informatie en handige tips

Geschreven door op 1 juli 2014 om 16:00
André Rieu - Foto: Christopher Dart - Flickr (CC BY 2.0)

André Rieu geeft traditiegetrouw elke zomer een reeks openluchtconcerten op het Vrijthof in Maastricht. Gaat u naar het concert van André Rieu? Zorg dan dat u goed voorbereid op pad gaat.

Belangrijke informatie en handige tips

Tijdens de concerten van André Rieu zullen dagelijks meer dan 10.000 bezoekers op het Vrijthof aanwezig zijn. Omdat Artiesten Nieuws u een heerlijk onbezorgde avond toewenst, hebben wij alle belangrijke informatie en handige tips voor u op een rijtje gezet.

Data, aanvang- en eindtijden van het André Rieu Concert

De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht vinden dit jaar plaats in de maand juli. De hekken gaan open om 19.30 uur. Indien u ruim op tijd bent, kunt u rustig uw plaats opzoeken en heeft u nog wat speling in de tijd indien het druk is op de weg. Het concert zal naar verwachting eindigen rond 00.30 uur ’s nachts.

TIP: De concerten van André Rieu beginnen om 21:00 uur. In verband met drukte rondom het Vrijthof raden wij u aan om minstens een uur van tevoren aanwezig te zijn.

Bereikbaarheid André Rieu concerten

Het Vrijthof in Maastricht is te voet, met de auto en met het openbaar vervoer te bereiken.

Met de Auto

Indien u met de auto naar het Vrijthof in Maastricht gaat, raden wij u aan om van tevoren uw route te plannen. Via de routeplanner op de website van de ANWB kunt u de route vanaf uw woonadres tot aan het vrijthof eenvoudig plannen en uitprinten. Als bestemming kunt u ‘Vrijthof’ ingeven, gevolgd door een willekeurig (laag) huisnummer, of de postcode ‘6211 LD’. Kijk hier voor de website van de ANWB met de routeplanner: www.route.anwb.nl.

TIP: Op deze website ziet u de drie grote verkeerstrajecten van Maastricht, met de bijbehorende reistijden: http://www.maastrichtbereikbaar.nl/

Parkeren

In de buurt van het Vrijthof zijn een groot aantal (betaald) parkeergelegenheden te vinden. Parkeergarage Q-park is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid.

Vanwege de grote drukte rondom het Vrijthof is het goed mogelijk dat deze parkeergarage vol zit. U kunt de bezetting van de Q-park garage op deze website van tevoren bekijken: http://www.q-park.nl/
I

ndien u geen parkeerplek kunt vinden bij het Q-park, kunt u vaak wel terecht bij een van de 4 Park & Walk parkeerterreinen in de stad. Deze parkeermogelijkheden liggen bij de Kennedybrug, Noorderbrug, Cabergerweg en het Centraal Station. Vanaf deze parkeergebieden kunt u te voet, of met het openbaar naar het Vrijthof reizen.

TIP: Bekijk hier een actueel overzicht van de bezetting van alle parkeergelegenheden in Maastricht: http://www.maastrichtbereikbaar.nl/

Openbaar Vervoer

Het Vrijthof in Maastricht is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden vele treinen naar Maastricht. Als u met de trein aankomt in station Maastricht, staat u meteen aan de rand van het centrum. Vanaf het station kunt u op verschillende manieren verder reizen.

De bus

De bus brengt u binnen 5 minuten in hartje Maastricht. De dichtstbijzijnde bushalte van de concertlocatie heet: Bushalte Helmstraat. Deze bushalte ligt aan de cafézijde van het Vrijthof. De buslijnen 3, 4, en 7  (Veolia) rijden naar, en vertrekken vanaf deze bushalte.

De OV fiets

Bij het station van Maastricht kunt u een (elektrische) OV-fiets huren. Dat kan bij fietshandel Aon de Stasie, die u op uw weg naar buiten meteen links van het station vindt.

Te Voet

Te voet loopt u binnen 10 minuten door het authentieke stadsdeel Wyck over de Sint Servaasbrug naar de oude binnenstad.

Taxi

De taxistandplaatsen zijn direct voor het station. Vanwege drukte adviseren wij vooraf een taxi te reserveren. Hiervoor kunt u contact opnemen met Taxi Brull te Maastricht: 043-343 0000 De chauffeur kan dan ook aangeven waar u het beste met elkaar kunt afspreken.

OV-Chipkaart

U reist bij alle Nederlandse vervoerders eenvoudig met de OV-chipkaart. Een OV-chipkaart kunt u hier bestellen: https://www.ov-chipkaart.nl/
Heeft u geen OV-chipkaart, dan kunt u in Maastricht ook een ritkaart of dagkaart kopen bij de buschauffeur. Papieren kaartjes zijn namelijk nog gewoon te koop in de bussen van Veolia en voor treinen in de automaten van NS en Veolia.

TIP: Op de website: http://9292.nl/ kunt u uw route met het openbaar vervoer (bus, trein & metro etc.) vanaf uw woonadres tot aan de concertlocatie plannen en printen.

 

Slecht Weer tijdens het concert

Het concert van André Rieu gaat ook bij slechter weer gewoon door. Wanneer het regent tijdens het concert, ontvangt u van de organisatie een regenponcho, zodat u toch droog zit.

Tijdens het concert zijn paraplu’s niet toegestaan. De reden hiervoor is dat paraplu’s het zicht van personen achter u kunnen belemmeren. Houdt hier rekening mee en zorg bij slecht weer voor gepaste (warme) regenkleding.

In geval van zeer slechte weersomstandigheden (noodweer) kan het concert verplaatst worden naar een andere locatie, De alternatieve locatie wordt in dit geval bepaald door André Rieu Productions BV. Of het concert verplaatst wordt hoort u pas op de dag van het concert zelf, uiterlijk om 12.00 uur. Kijk op de dag van het concert voor de actuele informatie op www.andrerieu.com.

Zitplaatsen

Bij het concert van André Rieu is er geen sprake van een vrije plaatskeuze. Iedere gast heeft zijn/haar eigen stoelnummer. Uw rij en stoelnummer kunt u vinden op uw ticket. Ter plekke zijn piccolo’s aanwezig om uw naar uw plaats te begeleiden.
Bekijk hier een plattegrond van het Vrijthof tijdens de concerten van André Rieu:

Rollator/rolstoel mee

Voor mindervaliden is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Arrangementen voor rolstoel/begeleider plaatsen zijn te reserveren via telefoonnummer: 0031 (0)85-4880681 of via travel@andrerieu.com.

TIP: Een gekleurd lint om de stang van uw rollator of rolstoel kan u helpen om deze na afloop van het concert terug te vinden.

André Rieu Tickets

Heeft u nog geen tickets voor het concert van André Rieu? Op http://andrerieu.com/ kunt u nog tickets reserveren. Op deze website kunt u de officiële toegangskaarten bestellen voor André Rieu op het Vrijthof.
TIP: Enkele weken voorafgaand aan de concerten van André Rieu kunt u voordelig last-minute tickets bestellen via secundaire ticketshops. André Rieu tickets worden kort van tevoren zeer voordelig aangeboden. Klik hier voor goedkope André Rieu tickets.

Overnachten

Woont u ver uit de buurt van Maastricht? Dan is het misschien een goed idee om in de buurt van het Vrijthof te overnachten. U kunt overdag heerlijk shoppen en rondkijken in Maastricht. In de avond bezoekt u het concert en na afloop hoeft u geen vermoeiende reis meer te maken. Hier staan een aantal mogelijkheden:

tent/caravan/camper

Reist u met de caravan of camper naar Maastricht? Maastricht heeft geen officiële kampeerplekken. U kunt de camper parkeren op de busparkeerplaatsen op het Q-Park parkeerterrein op de Cabergerweg. Hiervoor geldt een tarief van €15.00. Hier is het echter niet toegestaan te overnachten.

U kunt wel overnachten op een van de campings in de buurt van Maastricht:

 • Camping Oosterdriessen in Eijsden
 • Camping Mooi Bemelen in Bemelen
 • Camping de Cauberg in Valkenburg a/d Geul

Hotel

Wilt u na afloop van het hotel in een hotel overnachten? Kijk dan even op deze website voor een overzicht van de beschikbare hotels in de omgeving van het Vrijthof in Maastricht: http://www.hotels.nl/

Speciale Arrangementen

Rondom het Vrijthof bevinden zich vele horecagelegenheden. Vanaf de terrasjes zijn de concerten van André Rieu te volgen onder het genot van een hapje en een drankje. Terwijl u dineert vult het mooiste plein van Maastricht zich langzaam met publiek en komt u al helemaal in de stemming. Nadat het culinaire hoogtepunt van de avond gepasseerd is, start het muzikale hoogtepunt: André Rieu!

 • Terrasarrangementen: Op deze pagina kunt u bij een aantal Vrijthofondernemers uw terrasarrangementen online boeken. Deze terrasarrangementen zijn tevens te koop aan de balie van VVV Maastricht, Kleine Staat 1.
 • Viparrangementen: Viparrangementen boekt u op deze pagina.
 • Dinerarrangementen: Wilt u van André Rieu genieten inclusief een goed verzorgd diner? Kijk dan even op deze website.

André Rieu in de Bioscoop

André Rieu concerten worden jaarlijks uitgezonden in een aantal bioscopen in Nederland. Heeft u geen kaartje kunnen bemachtigen? Dan is dit wellicht een goede mogelijkheid om toch van het concert te kunnen genieten. Op deze site vind u informatie over de kaartverkoop voor de film.

Controleer uw tickets

Controleer uw tickets goed voordat u naar het concert van André Rieu vertrekt. Kijk of de barcode goed op het ticket staat, en of alle tickets een uniek serienummer hebben (serienummer staat onder de streepjescode).

Foto’s Maken

Wilt u foto’s maken tijdens het concert van André Rieu? Foto’s maken is gelukkig toegestaan. Neem geen professionele camera mee want deze mogen niet mee naar binnen.
TIP: Leg uw camera van tevoren aan de oplader.

Volg André Rieu Nieuws

Volg de dagen voorafgaand aan het André Rieu concert het actuele nieuws met betrekking tot de concerten. Zo bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bent u goed voorbereid op een heerlijke avond!

TIP: Mis nooit meer een voorverkoop van Rieu! Volg Artiestennieuws op Facebook voor het allerlaatste André Rieu nieuws.

Geniet!

Vergeet natuurlijk niet optimaal te genieten van het concert van André Rieu. De openluchtconcerten op het Vrijthof zijn erg bijzonder en indrukwekkend voor jong en oud. Deze grote concertmeester maakt er gegarandeerd elk jaar weer een groot spektakel van! ArtiestenNieuws wenst u een prettig verblijf tijdens het concert toe.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

 • Weet u wel zeker dat de bushalte Helmstraat nog steeds in gebruik is tijdens de concertdata? Volgens mij rijden de bussen om en is de dichtst bijzijnde halte op de Markt.

  Ineke Cornelissen 2 juli, 2014 15:55 Beantwoorden
 • Hallo

  Rijden er nog bussen na afloop van het concert naar omliggende plaatsen

  m. swinkels 3 juli, 2014 14:06 Beantwoorden
 • @Ineke Cornelissen & M. Swinkels: Voor de actuele reismogelijkheden verwijzen wij u graag door naar de website van 9292: http://9292.nl/ Hier kunt u uw route van deur tot deur plannen.

  Djuna Vaesen 4 juli, 2014 12:52 Beantwoorden
 • Alsjeblief toch geen voetbal tijdens het concert ook geen uitslagen en goals. we zitten op een concert en geen voedbalveld. de wedstrijd word nog verschillende keren herhaald . grt Jan van Delft

  jan van delft 4 juli, 2014 21:42 Beantwoorden
 • mag je drinken meenemen, of wanneer kun je wat kopen tijdens het concert

  G.Ronde 5 juli, 2014 09:52 Beantwoorden
 • Beste,

  Gaat het concert door vanavond op het vrijthof , het is er bepaald geen weer voor ? Of gaat het door op een andere locatie ?

  Mvg

  Eline 6 juli, 2014 17:32 Beantwoorden
 • Mag ik een tas met warme trui en medicijnen meenemen naar mijn plaats tijdens het concert op het Vrijthof.

  harry panneman 6 juli, 2014 23:09 Beantwoorden
 • @G.Ronde: U kunt op het Vrijthof consumpties kopen.

  @Eline: Concerten van André Rieu gaan in principe altijd door. Zelfs in geval van regen. Alleen bij enorm noodweer kan de organisatie besluiten om naar een andere locatie te verhuizen.

  @harry panneman: U mag uw trui en medicijnen uiteraard gewoon meenemen naar uw zitplaats.

  Djuna Vaesen 7 juli, 2014 16:19 Beantwoorden
 • Mag je zelf drank meenemen naar je plaats op plein?

  victorina 9 juli, 2014 09:36 Beantwoorden
 • Mag je zelf drank meenemen naar je zitplaats op het plein?

  victorina 9 juli, 2014 20:28 Beantwoorden
 • @Victorina: Dit is bij concerten meestal niet gebruikelijk. U kunt het natuurlijk altijd proberen

  Djuna Vaesen 10 juli, 2014 10:04 Beantwoorden
 • Heb een Olympus spiegelreflex camera met telelens 70-300mm, mag ik daar tijdens het concert foto’s mee maken of wordt dit een professionele camera genoemd. Wil alleen foto’s maken voor eigen gebruik.

  Christ Jansen 10 juli, 2014 14:34 Beantwoorden
  • @Christ Jansen: Wij raden u af om een camera met een verwisselbare lens mee te nemen. Een kleine compacte camera is wel toegestaan.

   Djuna Vaesen 11 juli, 2014 10:34 Beantwoorden
 • Hallo,
  Iemand heeft gisteravond een gratis foto van ons gemaakt, gezegd dat hij voor Andre Rieu werkt, en dat wij de foto kunnen zien op andrerieu.com/photo.
  Niets te vinden.
  Groetjes.

  Marion Everaarts 13 juli, 2014 19:43 Beantwoorden
 • een vraagje wij hebben kaartjes gekregen van onze schoonzoon kunnen wij dan gewoon binnen komen

  Hermien 4 april, 2015 12:27 Beantwoorden
 • een vraagje wij hebben kaartjes gekregen die op naam van onze schoonzoon staan kunnen wij dan gewoon binnen komen
  groetjes Hermien

  Hermien 4 april, 2015 12:29 Beantwoorden
 • Hoi Hermien, Dit is geen probleem. Je mag met deze kaartjes gewoon naar binnen mits u de enige bent die de kaartjes gebruikt. De streepjescode kan maar één keer gescand worden.

  Djuna Vaesen 7 april, 2015 10:24 Beantwoorden
 • Wij gaan op 5-7 a.s.
  Concert begint om 21.00 uur vlgs mijn info.
  Hoe laat is het afgelopen?

  Groet,
  Jos Elferink

  Jos Elferink 14 mei, 2015 10:36 Beantwoorden
 • Hoi Jos,
  Het is waarschijnlijk rond half 12 afgelopen. Het kan zijn dat het uitloopt, dat is namelijk wel vaker.

  Groetjes

  Inge Peeters 15 mei, 2015 17:24 Beantwoorden
 • Is er een pauze? Zijn er toiletten.?

  S den oudsten 26 mei, 2015 19:24 Beantwoorden
 • Beste S den Oudsten,

  Er zijn toiletten aanwezig en er is tevens sprake van een pauze.

  Groetjes,

  Djuna van Artiesten Nieuws

  Djuna Vaesen 1 juni, 2015 17:32 Beantwoorden
 • Welke kleding draag je bij een concert van Andre Rieu?
  Is dat avond kleding of gewoon wat lekker zit?

  Elisabeth Andringa 28 juni, 2015 17:15 Beantwoorden
  • Hallo Elisabeth,
   Het is in de buitenlucht en in de avond. Er bestaat dus een kans dat het wat frisser is dan overdag, let hier op! Verder wordt er geen deftige galajurk verwacht. Natuurlijk mag je jezelf altijd mooi opdoffen. Je kunt even op YouTube kijken naar wat anderen dragen.

   Inge Peeters 29 juni, 2015 13:46 Beantwoorden
 • Dank U wel Inge Peeters voor Uw snelle reactie en antwoord.

  Elisabeth Andringa 29 juni, 2015 15:35 Beantwoorden
 • mag men zelf een flesje drinken meenemen
  of iets van lekkers
  voor tijdens het concert
  vooral met de komende warmte die ze voorspellen
  groetjes korrie

  korrie de waard 30 juni, 2015 16:00 Beantwoorden
  • Vraag: Mag je drinken mee het terrein op nemen?
   Antwoord: U kunt op het Vrijthof consumpties kopen. Eigen eten of drinken meenemen is meestal niet gebruikelijk, maar u kunt het altijd proberen.

   Inge Peeters 30 juni, 2015 16:53 Beantwoorden
 • de reactie op de vraag of je iets te eten en/of drinken mee mag nemen is dat er op het Vrijthof consumpties gekocht kunnen worden.
  Is dat dan ook op het terrein van het optreden of daarbuiten?
  I.v.m de warmte lijkt het mij handig om extra water mee te nemen of mag je sowieso niets meenemen?

  Jolanda Bosma 1 juli, 2015 18:08 Beantwoorden
 • Gaan de concerten gewoon door op het vrijthof of wordt er uitgeweken i.v.m. de warmte komend weekend?

  Conny de Jong 3 juli, 2015 14:35 Beantwoorden
 • Het concert duurt tot ongeveer 0.30 en de laatste reguliere trein naar Valkenburg vertrekt al 10 minuten later. Zijn er extra treinen of alternatieven?

  Herman 5 juli, 2015 16:11 Beantwoorden
 • A2
  Waar mag in naar binnen?

  Henk de Baat 9 juli, 2015 20:13 Beantwoorden
 • beet je laat maar bedank voor de reactie tot ziens 12 juli dan komen we, heb er zin in

  Hermien 9 juli, 2015 20:52 Beantwoorden
 • Goedenavond. Zaterdag a.s. komen wij naar het Vrijthof. Mogen wij een flesje wijn meenemen en plastic bekers, die ik zelf weer mee naar het hotel neem? Groetjes, Corrie

  Corrie Jaarsma 9 juli, 2015 22:15 Beantwoorden
  • Eigen consumpties zijn meestal niet toegestaan. U kunt het natuurlijk altijd proberen.

   Djuna Vaesen 12 juli, 2016 11:09 Beantwoorden
 • Goedenavond,
  Zaterdag kom ik naar het concert.
  Mogen kinderen gratis mee als ze op je schoot zitten of is een kaartje voor een klein kind van 4 jaar verplicht?
  Groetjes Lilyjazz

  Lilyjazz 10 juli, 2015 22:58 Beantwoorden
 • Beste,
  Ik ga 8 juli 2016 genieten van André Rieu vak A2 (voor het podium) Langs waar moet ik binnen gaan of staat dit duidelijk aangegeven? Rijdt er nog OV naar Valkenburgna afloop van het concert)?

  Beste dank.

  Van de Weyer 6 maart, 2016 23:44 Beantwoorden
 • ik zit in een handbewogen rolstoel en wil graag naar het concert.Is het mogelijk om in mijn eigen rolstoel te blijven zitten en mag er 1 begeleider mee?

  Anoniem 28 april, 2016 22:43 Beantwoorden
 • mag ik een (kleine) hond meenemen naar het concert

  Marchel 10 juli, 2016 20:17 Beantwoorden
  • @Marchel: Huisdieren zijn helaas niet toegestaan tijdens het concert.

   Djuna Vaesen 12 juli, 2016 11:08 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
André Rieu Nieuws · Artiesten