Succesjaar voor Kensington, maar de bandleden lopen niet naast hun schoenen!

Geschreven door op 27 december 2016 om 16:42
Kensington - Fotograaf: Bart Heemskerk - Bron: Wikimedia Commons(CC BY-SA 4.0)

Een goed 2016 was het zeker voor Kensington. Een nieuw album, twee uitverkochte Ziggo Dome shows en de volgende vijf uitverkochte Ziggo Dome Shows staan al op ze te wachten. Maar de mannen willen niet naast hun schoenen gaan lopen.

Nieuw jaar, nieuwe kansen voor Kensington

Het album Control kwam afgelopen jaar uit.  Na het album Rivals lag de druk erg hoog, want er waren hoge verwachtingen voor het nieuwe album. Voor de band was het heel spannend hoe het album ontvangen ging worden, want het heeft een heel ander geluid dan dat de fans van de band gewend zijn.

“Als band wil je jezelf niet herhalen. Het was spannend om onszelf weer uit te dagen en te hopen dat iedereen het mooi vindt. Mensen waren kritischer dan ooit. Het is lastig om daar niet mee bezig te zijn,” zegt drummer Niles Vandenberg in een interview met nu.nl.

Carrière buiten Nederland

In het buitenland speelt de band nog steeds in kleinere zalen. Maar door terug te blijven komen, hopen ze het bereik elk jaar te vergroten en zo ook in het buitenland door te breken.

“Je moet niet naast je schoenen gaan lopen omdat je hier de Ziggo Dome uitverkoopt. We beginnen in een buitenlandse stad soms voor tien of twintig man en komen gewoon elk jaar terug. Dan groeit je publiek.”

Vijf shows in de Ziggo Dome in 2017

Vijf shows! Niet normaal! De kaarten waren binnen no-time uitverkocht en ook de extra shows gingen hard. Maar hoe zet je drie jaar op rij met zoveel shows in de Ziggo Dome, nog een mooie grote show neer?

“Mensen komen vooral voor de muziek, maar in zo’n grote zaal kun je een grote show neerzetten en dat verwachten mensen ook. Toch moet je een manier bedenken om het voor jezelf en het publiek klein te maken. Op die manier blijft het persoonlijk.”

Nou zo dus! Vanavond om 23.20 uur wordt op net 5 een van de shows van Kensington in de Ziggo Dome uitgezonden!

Ook festival posters mogen de naam Kensington op hun poster zetten, de mannen gaan er aardig wat af namelijk! Zelfs Sziget in Hongarije!

Luister hier naar Sorry:

YouTube player

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Kensington Nieuws · Nieuws