Sting ontvangt volgende maand een American Music Award

Geschreven door op 25 oktober 2016 om 12:09
Bospop, Sting (cropped) - Foto: Piotr Drabik (Flickr, CC BY 2.0)
Volgende maand is het zo ver; Sting kan een American Music Award in ontvangst nemen. Hij wordt in Los Angeles onderscheiden.

Sting

We kennen Sting natuurlijk van The Police, maar midden jaren tachtig ging hij solo verder. De Engelsman is naast een groot zanger/bassist ook een echte activist. Zo zet hij zich in voor mensenrechtenorganisaties als Amnesty International. In zijn teksten hoor je veel van zijn blik op de wereld terug, die hij heeft weten te verwoorden in betekenisvolle boodschappen. Naast een American Music Award won Sting, met zijn tijd bij The Police meegerekend, 16 Grammy Awards. Ook won hij een Golden Globe, een Emmy Award en werd hij genomineerd voor een Oscar; beste originele nummer.

American Music Award

Sting zal ook een optreden gaan geven tijdens de uitreiking in LA. De American Music Awards worden uitgereikt aan artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. Voorgangers van de inmiddels 65-jarige artiest waren o.a. Whitney Houston, Janet Jackson, Billy Joel en Bon Jovi. Op 20 november 2016 zullen de muziekprijzen worden uitgereikt.

YouTube player

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Sting Nieuws