Deze artiesten begonnen hun carrière als straatmuzikant

Geschreven door op 16 september 2016 om 16:15
Straatmuzikant in Parijs - Foto: Macadam13, Pixabay - CC0 Creative Commons

Veel mensen hebben de droom om beroemd te worden. Veel geld, hordes fans en het kunnen doen wat je het liefste doet klinkt als een droom! Voor slechts enkelen komt deze droom ook uit. Sommige artiesten zijn zelfs helemaal onderaan begonnen, deze artiesten gingen van het spelen op straat, naar een succesvolle plaat!

Tracy Chapman

Tracy Chapman ken je waarschijnlijk wel van haar hit Fast Car, ze is er wereldberoemd mee. Maar dit was ooit wel anders; tijdens haar studententijd verdiende ze wat bij als straatmuzikant en deed ze optredens in lokale koffietentjes in Cambridge. In 1988 tekende ze een contract bij SBK en kwam haar debuutalbum uit. De zangers trad met het nummer Talkin’ bout a revolution op op het verjaardagsfeest van Nelson Mandela in het Wembley-stadion. Daarna ging het snel, haar album werd een groot succes en ze won er maar liefst 4 Grammy Awards mee! Haar nummer 1 hit Fast Car wordt nu nog regelmatig gecoverd door verschillende artiesten.

YouTube player

George Michael

George Michael, bekend van de wereldberoemde band Wham! Maar ooit, lang geleden was de zanger een onbekende tiener die zijn geld verdiende met het spelen van Queen-covers op straat. Nu staat de zanger bekend als een van de succesvolste zangers uit de jaren 80 en 90 en heeft hij ruim 100 miljoen platen wereldwijd verkocht. Over zijn leven valt veel te schrijven, maar dat hij een van de rijkste Britse muzikanten is is een ding wat zeker is. Zijn vermogen wordt geschat tussen de 70 en 100 miljoen pond. Niet slecht voor iemand die vroeger op straat Queen-covers speelde!

YouTube player

Rod Stewart

Zanger Rod Stewart had in zijn jongere jaren verschillende baantjes. Maar begin jaren 60 besloot hij zich aan te sluiten als straatmuzikant bij folkzanger Wizz Jones. Op een station werd de zanger ontdekt, en werkte daarna samen met verschillende muzikanten. In 1971 brak hij internationaal door met zijn solo-album Every Picture Tells a Story. Het album staat zelfs op de 17e plaats van de 500 in de Rock & Roll Hall of Fame. Inmiddels is Stewart al een oude “Rod” in het vak, begin dit jaar deed hij nog een stadion tour die binnen no time uitverkocht raakte. Rod Stewart is het bewijs dat je als straatmuzikant ver kan komen!

YouTube player

 

Passenger

Michael David Rosenberg, nu bekend als Passenger, begon in 2003 een band met diezelfde naam. In 2007 werd er een album uitgebracht, maar daar behaalde de band weinig tot geen succes mee. In 2009 ging Rosenberg solo verder onder dezelfde artiestennaam. Hij ging de straten op om zo wat bij te verdienen als straatmuzikant. Passenger besloot om naar Australië te vertrekken om daar te werken aan zijn muziek. En met succes: in 2012 stond hij in het voorprogramma van Ed Sheeran en sindsdien is zijn carrière als een speer gegaan!

Het succes is Passenger niet naar zijn bol gestegen. Zelfs met zijn succes is hij nog regelmatig op straat te vinden om zijn muziek te laten horen. Eind juni gaf Passenger nog een verrassingsoptreden in het Vondelpark in Amsterdam, en over iets meer dan een week brengt hij de deluxe versie van zijn album Young As The Morning Old As The Sea uit!

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes