Claudia de Breij met oudejaarsconference Nederland door

Geschreven door op 12 mei 2016 om 15:33
Claudia de Breij - Fotocredits: Paul J.H. Groeneveld - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Claudia de Breij heeft dit jaar de hoogste eer: ze verzorgt de oudejaarsconference van 2016. Vanaf september reist de cabaretière langs de Nederlandse theaters in met de show.

Claudia de Breij

Paul J.H. Groeneveld (wikimedia commons)

Claudia de Breij speelt oudejaarsconference

Claudia de Breij treedt dit jaar in de voetsporen van Wim Kan, Seth Gaaikema, Youp van ’t Hek en Herman Finkers: ze mag de oudejaarsconference spelen. Daarmee reist ze sinds 9 september het land door. De cabaretière startte met try-outs  in Theater Pepijn in Den Haag, en eindigt op 31 december in de Oude Luxor in Rotterdam.

Claudia de Breij kaarten

Tickets voor Claudia de Breij zijn onder andere te koop via de theaters waar de voorstellingen plaatsvinden.

Claudia de Breij Tickets

Mediastop

Halverwege december waren er al sterke geruchten dat de Utrechtse de oudejaarsconference van 2016 zou verzorgen, en begin januari werd het officieel.

Eind februari werd bekend dat De Breij zich uit het publieke leven terugtrok om zich volledig te richten op de conference. Ze geeft dus geen interviews, en schuift ook bij geen enkel programma aan. “Dat doet ze in principe altijd als ze zich voorbereidt op een nieuwe show”, aldus haar manager. “Ze wil geen ruis.”

Record

Vorig jaar werd de oudejaarsconference verzorgd door Herman Finkers. De Twentenaar had 3 miljoen kijkers. Volgens Mediacourant is het meer dan 10 jaar geleden dat zo veel mensen op Oudejaarsavond naar hetzelfde programma keken. Het record stamt uit 2003, toen 3,4 miljoen mensen naar Spijkers Jaaroverzicht (van Kopspijkers) keken.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.