Fans Prince kopen 3 miljoen albums en liedjes aan muziek

Geschreven door op 26 april 2016 om 9:43
Prince - Fotograaf jimieye - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Nadat de popster op 21 april overleed, hebben fans zijn muziek in grote hoeveelheden aangeschaft. Meer dan 3 miljoen albums en liedjes zijn verkocht.

Prince fans kopen veel muziek

Prince overleed 21 april op 57-jarige leeftijd en sinds zijn dood, zijn de Amerikaanse fans de (online) muziekwinkels ingedoken. Volgens Nielsen Music heeft Prince tussen 15 en 24 april 654.000 albums verkocht en zijn er meer dan 2 miljoen liedjes gedownload. Op 21 april, voordat het nieuws bekend werd, stond de nummer voor albums nog op 256.000

Bestverkocht

De best verkochte albums van de zanger in dit tijdsframe waren The Very Best of Prince, Purple Rain en The Hits/The B-Sides. Bij liedjes waren Purple Rain, When Doves Cry en Little Red Corvette erg in trek.

The Beautiful Ones

Vorige maand kondigde de zanger nog aan met een boek uit te komen. The Beautiful Ones stond gepland voor de herfst 2017. Wat nu de plannen hiermee zijn, is nog onbekend.

Museum

Gisteren werd bekend gemaakt dat het landgoed van de zanger, Paisley Park, wordt omgetoverd tot een museum. Het studiocomplex in Minnesota wordt een eeuwig monument aan de superster. “Dit is voor de fans,” aldus de zwager van de zanger, Maurice Phillips.

 

Bron: Gigwise

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Fun Content · Nieuws · Prince Nieuws