5 Noorse artiesten die popmuziek interessant maken

Geschreven door op 17 februari 2016 om 16:18

Justin Bieber en Beyoncé aan de kant, want het muzikale talent komt uit Noorwegen gestroomd. Deze artiesten zijn er klaar voor om de muziekindustrie over te nemen en popmuziek een nieuw jasje te geven.

1. Aurora

Deze Noorse electropopzangeres is pas 19 jaar en beschrijft zichzelf als een ‘dromer en een denker.’ Aurora begon met muziek maken toen ze 9 was en haar songs worden gekenmerkt door sprookjesachtige teksten. Haar nieuwste single Conqueror is net uit en haar debuutalbum All My Demons Greeting Me As A Friend staat gepland voor maart.

2. Comet Kid

Comet Kid bestaat uit vijf jongens die in 2013 bij elkaar kwamen in Oslo. Hun eerste album Roots kwam uit in 2014 en een tweede album volgde snel. De jongens worden alle vijf geïnspireerd door verschillende muziek, waardoor hun liedjes een mix zijn van rock, pop, folk en soul en er een heerlijk geluid uitkomt. Hun nieuwste album Halley is afgelopen januari uitgekomen.

3. Farao

Kari Jahnsen, die optreedt onder pseudoniem Farao, nam haar debuut EP op in IJsland. Haar muziek wordt gekenmerkt door de gitaar die ze zelf bespeelt en haar emotionele teksten. De muziek van de Noorse, nu in Londen wonende, zangeres is een mix van folk en pop en schrijft vanuit eigen ervaring. Naast gitaar kan Farao ook overweg met drums, piano en viool. Haar debuutalbum Till It’s All Forgotten kwam vorig jaar september uit.

4. Kid Astray

De sterkste kant van deze indie pop band? Het maken van hele catchy songs. De band bestaat uit zes, net van de middelbare, tieners die hun levenservaringen mixen met vette sounds die fun klinken. De band brak door in Noorwegen met het nummer The Mess, speciaal gecreëerd voor ‘Band of the Week’, wat ze natuurlijk wonnen. Hun debuutalbum Home Before the Dark kwam vorig jaar maart uit.

5. Highasakite

Het debuutalbum van de Noorse indie pop band Highasakite komt al uit 2012. Ze zijn sindsdien op tour geweest met de IJslandse band Of Monsters and Men, hebben een tweede album uitgebracht wat door de Noorse muziekcritici het tweede ‘beste album van het jaar’ werd gevonden, en ze zijn gevraagd door Justin Vernon om mee op tour te gaan met Bon Iver. Hun derde album Camp Echo komt 20 mei uit.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Aurora Nieuws · Fun Content · Lijstjes · Nieuws