15 films om naar uit te kijken in 2016

Geschreven door op 27 december 2015 om 22:10
The Other Favourites, Paula Temple, Tabitha, Moonchild, tickets winnen, Exit Eden, The Black Madonna, collabro, Mercury Rising, BlocBoy JB, Ultimate Eagles, Concert, publiek, show, optreden - Bron Pixabay (Creative Commons Zero (CC0) license) Louis Cole Joris Voorn

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe films waar we met ongeduld naar uit kunnen kijken. Sla de popcorn maar vast in, want deze 15 films kun je verwachten in 2016.

De onderstaande vijftien films zijn geen top 15, maar 15 willekeurige, populaire films. We hebben ze op volgorde gezet van première datum. 

1. Joy

Genre: Drama
Première: donderdag 7 januari 2016
Hoofdpersonen: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper
Verhaal: Joy is vastberaden om haar excentrieke en disfunctionele familie bij elkaar te houden, ook als alles tegen lijkt te zitten. Gedreven door noodzaak, vindingrijkheid en een levensdroom schopt Joy het tot oprichtster en hoofd van een machtig imperium en verandert ze haar leven en dat van haar familie. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

2. The Danish Girl

Genre: Biografie, Drama
Première: donderdag 14 januari 2016
Hoofdpersonen: Eddie Redmayne, Alicia Vikander
Verhaal: biopic over het leven van Lili Elbe (Eddie Redmayne) die transgender is en met een vrouw samenleeft.

3. The Revenant

Genre: Actie, Avontuur
Première: donderdag 14 januari 2016
Hoofdpersonen: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy
Verhaal: diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass voor dood achtergelaten door John Fitzgerald, een onbetrouwbaar lid van zijn gezelschap. Met alleen zijn wil als wapen, begint Glass aan een meedogenloze missie. Hij moet zich een weg zien te banen door een levensgevaarlijke omgeving, en een strenge winter en onderling strijdende stammen overleven om wraak te kunnen nemen op Fitzgerald. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

4. Brasserie Valentijn

Genre: Komedie, Nederlandstalig, Romantiek
Première: donderdag 28 januari 2016
Hoofdpersonen: Georgina Verbaan, Roeland Fernhout
Verhaal: Valentijn runt samen met chef-kok Angelo een succesvol restaurant. Valentijnsdag is hun drukste avond en alles moet perfect verlopen. De tafels zijn met de grootste aandacht gedekt en het menu is magnifiek. Dan zit ineens Valentijns oude liefde Frank aan een tafeltje. Plotseling draait het niet meer enkel om de romantische ervaring van haar gasten.. Brasserie Valentijn is een remake van de Belgische film Brasserie Romantiek uit 2012.

5. Sneekweek

Genre: Horror, Komedie, Nederlandstalig
Première: donderdag 28 januari 2016
Hoofdpersonen: Sanne Langelaar, Frank Lammers
Verhaal: Zes bevriende studenten -3 meiden, 3 jongens- komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertonen, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer.

6. Gods of Egypt

Genre: Avontuur, Fantasy
Première: donderdag 25 februari 2016
Hoofdpersonen: Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau
Verhaal: De op macht beluste godheid Set martelt en vermoordt zijn broer Osiris waarna diens zoon Horus op wraak zint. De kleine menselijke crimineel Bek geeft weinig om goden en hun gekibbel, maar mengt zich toch in de vete als hij ontdekt dat de beeldschone Zaya vervloekt is door Set.

7. Incarnate

Genre: Thriller
Première: donderdag 10 maart 2016
Hoofdpersonen: Carice van Houten, Aaron Eckhart
Verhaal: Paranormale thriller over een oncoventionele priester die duivelsuitdrijvingen verricht door in het bewustzijn van het slachtoffer door te dringen.
De trailer is helaas nog niet beschikbaar. 

8. The Divergent Series: Allegiant

Genre: Avontuur, Sciencefiction
Première: woensdag 16 maart 2016
Hoofdpersonen: Shailene Woodley, Theo James
Verhaal: Derde deel in de Divergent-reeks, waarin Tris en Four buiten de hekken treden en gevangen worden genomen door een mysterieuze organisatie.

9. Victor Frankenstein

Genre: Drama, Horror
Première: donderdag 17 maart 2016
Hoofdpersonen: James McAvoy, Daniel Radcliffe
Verhaal: De radicale wetenschapper Victor Frankenstein en zijn briljante protégé Igor Strausman delen een nobele visie op het helpen van de mensheid door middel van onderzoek naar onsterfelijkheid. Maar de experimenten van Victor gaan te ver en zijn obsessie heeft gruwelijke gevolgen. Igor is de enige die Victor, inmiddels op het randje van krankzinnigheid, nog kan beschermen tegen zichzelf en zijn monsterlijke creatie.

10. Batman vs Superman: Dawn of Justice

Genre: Actie, Avontuur
Première: donderdag 24 maart 2016
Hoofdpersonen: Ben Affleck, Henry Cavill
Verhaal: Clark Kent wantrouwt Gothams mysterieuze gemaskerde misdaadbestrijder terwijl Bruce Wayne zijn twijfels heeft over de buitenaardse man die nagenoeg Metropolis verwoestte. En dan is er nog Lex Luthor, de zelfbenoemde aartsvijand van Superman, die er veel genoegen in schept om beide superhelden te manipuleren en tegen elkaar uit te spelen voor zijn eigen gewin en zieke doeleinden.

11. The Huntsman: Winter’s War

Genre: Actie, Avontuur
Première: donderdag 14 april 2016
Hoofdpersonen: Robert Portal, David Mummel
Verhaal: Vervolg op Snow White and the Huntsman waarin de zus van de kwaadaardige Ravenna wraak wil nemen.
De door Sneeuwwitje verslagen Ravenna blijkt een verbannen zus te hebben: ijskoningin Freya. Deze ijzige vorstin ontdekt dat ze Ravenna weer tot leven kan wekken met de magische spiegel uit haar paleis. Maar om deze in handen te krijgen moet ze het opnemen tegen Eric, die ooit getraind is door Freya en Sara, ook ooit een pion in het leger van het ijskonijn.

12. The Jungle Book

Genre: Avontuur, Drama, Fantasy
Première: donderdag 28 april 2016
Hoofdpersonen: Idris Elba, Scarlett Johansson
Verhaal: Boekverfilming van Jon Favreau over een weesjongen die opgroeit in de jungle.

13. Warcraft: The Beginning

Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Première: woensdag 25 mei 2016
Hoofdpersonen: Dominic Cooper, Travis Fimmel
Verhaal: Film naar de succesvolle gamereeks World of Warcraft geregisseerd door Duncan Jones (Moon).

14. Now You See Me 2

Genre: Actie, Komedie, Thriller
Première: donderdag 9 juni 2016
Hoofdpersonen: Lizzy Caplan, Jesse Eisenberg
Verhaal: Vervolg op de verrassingshit Now You See Me waarin een groep illusionisten tijdens hun shows geld stelen.

15. The Smurfs 3

Genre: Familie
Première: woensdag 12 oktober 2016
Verhaal: Het begin van de film speelt zich af in de middeleeuwen. Klungelsmurf begeeft zich te dicht bij het kasteel van de boosaardige tovenaar Gargamel. De tovenaar volgt hem en ontdekt zo het Smurfendorp. Alle Smurfen vluchten in paniek hun dorpje uit. Klungelsmurf neemt een verkeerde afslag en belandt in een grot. Daar opent, doordat het ‘blauwe maan’ is, een poort naar een andere tijd. De poort zuigt zes Smurfen, Gargamel en Azraël op, en transporteert allen naar het heden, 2011. Ze komen terecht in het New Yorkse Central Park. Daar beleven ze de leukste avonturen. Dit wordt de derde bioscoopfilm met de blauwe wezentjes.
De trailer is helaas nog niet beschikbaar. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws