Deze zeven bands hebben hun namen te danken aan films of series

Geschreven door op 25 oktober 2017 om 17:20

Artiesten Nieuws heeft zeven bands op een rijtje gezet, die de inspiratie voor haar naam uit films of series heeft gehaald!

Zeven bandnamen geïnspireerd door films of series

Een bandnaam verzinnen: het vergt creativiteit. Inspiratie kan van allerlei kanten komen, zo ook uit de film- en televisiewereld. Wij hebben zeven bands op een rijtje gezet die hun naam uit films of series hebben gehaald!

Mallory Knox

De Britse Alternatieve Rock band Mallory Knox uit Cambridge heeft haar naam gebaseerd op een karakter uit de Amerikaanse actiefilm Natural Born Killers (1994). Hierin maken seriemoordenaars Mickey en Mallory Knox een bloedige roadtrip waarbij ze vrijwel iedereen die ze tegenkomen, vermoorden.

“We wanted a character name, preferably someone with a dark edge and dark side and we were going to go for Dorian Gray but at the time there was a cheesy Hollywood movie coming out of Dorian Gray so we went for Mallory because of that,” aldus Mikey Chapman, frontman van Mallory Knox.

YouTube player

McFly

De vierkoppige Londense popband McFly heeft ook gekozen voor een filmkarakter als bandnaam. De band putte inspiratie uit de, door de bandleden geliefde, science-fiction films ‘Back to the Future’, waarin hoofdpersoon Marty McFly samen met Dr. Emmet Brown door de tijd reist.

YouTube player

Duran Duran

De in 1978 opgerichte Britse new wave- en synthpopband Duran Duran vond haar naam toen het de vaste band werd in een nachtclub in Birmingham. De club bevond zich dichtbij een bekende nachtclub genaamd Barbarella’s, waar onder meer the Sex Pistols en the Clash speelden. De band besloot om zich te vernoemen naar een personage uit de Franse film ‘Barbarella’, dat Dr. Durand Durand heette.

YouTube player

Billy Talent

Ook de Canadese punkband Billy Talent heeft de naam van een film-personage enigszins aangepast en tot bandnaam omgevormd. De film ‘Hard Core Logo’ gaat over een team documentairemakers dat oud-leden van een Canadese punkrockband weer bij elkaar brengt en met hen op een roadtrip gaat. Eén van de karakters in de film heet Billy Tallent en zo ontstond de, ietwat aangepaste, naam van de band.

YouTube player

Black Sabbath

De Britse band Black Sabbath wordt door velen beschouwd als grondlegger van het metal-genre, waarbij voornamelijk de naam Ozzy Osbourne bij iedereen een belletje doet rinkelen. Ook deze band heeft inspiratie gevonden in de filmwereld.

‘Black Sabbath’ is een horrorfilm van de Italiaanse regisseur en scenarioschrijver Mario Bava. De film draaide in de bioscoop tegenover de opnamestudio waar de band, die destijds nog ‘Earth’ heette, haar zelfbetitelde debuutalbum aan het opnemen was. Aangezien de naam ‘Earth’ al bezet was, moest de band op zoek naar een nieuwe naam. Een blik naar de overkant van de straat zorgde voor de benodigde inspiratie.

YouTube player

 


Bring Me The Horizon

De Britten van de metalcore-/rockband Bring Me The Horizon blijken ook niet vies van een film-gebaseerde bandnaam. Dit keer afkomstig van de welbekende en geliefde piraat Jack Sparrow, uit de ‘Pirates of the Carribean’-reeks. Aan het einde van de film ‘The Curse of the Black Pearl’ zegt Sparrow: “Now, bring me that horizon.”

YouTube player

Elbow

Dit keer geen film, maar een tv-serie als basis. De Engelse rockband Elbow, voorheen bekend als ‘Mr. Soft’ en ‘Soft’, heeft in 1997 haar huidige naam gekregen. De bekroonde Britse Televisieserie ‘The Singing Detective’ zorgde voor inspiratie bij Guy Garvey en zijn mede-bandleden.

De drama-serie gaat over detectiveschrijver Philip E. Marlow, die aan een huid- en gewrichtsaandoening lijdt. Marlo valt door de pijn en koorts die met de ziekte gepaard gaan weg in flashback en waanbeelden. In één van de scènes beschrijft hij het woord “elbow” als het mooiste woord van de Engelse taal. Vandaar de keuze voor de naam van het (voor de meeste mensen) niet zo interessante lichaamsdeel.

YouTube player

 

Bron: YouTube, Wikipedia

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Sabien Froger en ik ben 20 jaar oud. Ik ben eerstejaars student Journalistiek in Tilburg, gek op schrijven en alles wat met muziek te maken heeft.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.