Metaforische psychopaten in het komende album van Muse

Geschreven door op 13 maart 2015 om 16:21
Duran Duran cover, Muse - Foto: Raph_PH (Flickr, license: CC BY 2.0)

Op 9 juni gaat het zevende studio-album van de Britse rockband Muse in de verkoop gaan. Gisteren bracht de band alvast een voorproefje van het album uit.

Het nieuwe album genaamd ‘Drones’ gaat volgens de frontman over metaforische psychopaten. De single ‘Psycho’ is een voorproefje van het nieuwe album. Hieronder is er meer over te lezen en te luisteren.

KAARTEN VOOR MUSE

Muse is op vrijdag 12 juni te aanschouwen op Pinkpop. Op zondag 28 juni staat de band op Rock Werchter. Kaarten zijn te koop op Ticketmaster of Topticketshop.

Muse Drones World Tour - Foto: Jessica S. (Flickr, CC BY-ND 2.0)

Muse Drones World Tour – Foto: Jessica S. (Flickr, CC BY-ND 2.0)

ALTERNATIEVE MUZIEKKEUS

De muziek van Muse wordt beschreven als alternatieve rock, progressieve rock of spacerock, en is een mix van (hard)rock met klassieke invloeden. In later werk worden die klassieke invloeden soms aangevuld met elektronische muziek. Een ander kenmerk is het bombastische en pretentieuze in de muziek, dat ook terugkomt in de optredens van de band. Bellamy, de frontman van de band, gebruikt vaak zijn falsetstem en schrijft over onderwerpen zoals liefde, complottheorieën, het buitenaardse en politieke kwesties.

“Voor mij zijn Drones metaforische psychopaten die psychopathisch gedrag mogelijk maken”, zo verklaart frontman Matthew Bellamy cryptisch in een persbericht. “De wereld wordt geregeerd door Drones met Drones om ons allemaal te veranderen in Drones.”

NIEUWE SINGLE ‘PSYCHO’

Zoals hierboven omschreven houdt de band dus van alternatieve onderwerpen. Dit komt meteen weer terug in de nieuwe single ‘Psycho’. Het leek ons daarom wel toepasselijk om de songtekst van de single hier weer te geven.

Hieronder is de nieuwe single ‘Psycho’ te beluisteren.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · ·
Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Muse Nieuws · Nieuws