Festival Report: Zeventiende editie Indian Summer Festival groot succes!

Geschreven door op 3 juli 2017 om 14:10

Indian Summer Festival 2017 zit er weer op! Artiesten Nieuws was erbij en blikt terug op weer een succesvolle editie van het meerdaagse evenement.

Indian Summer Festival 2017

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli vond de zeventiende editie van Indian Summer Festival plaats in de prachtige, natuurrijke omgeving van Broek op Langedijk. Tussen weilanden en vrijwel onbereikbaar met het openbaar vervoer, maar gelukkig reden er pendelbussen af en aan die ladingen bezoekers op het vrolijk aangeklede terrein afzetten.

Indian Summer Festival - Persfoto Jelmer de Haas

Indian Summer Festival – Foto: Jelmer de Haas

Kraantje Pappie en Ronnie Flex in trek

Artiesten Nieuws bezocht de zaterdag van Indian Summer en danste op de muziek van onder andere Rondé en Jett Rebel. Overigens leek de rest van de bezoekers van eerdergenoemde artiesten niet heel warm te worden. Er was vooral interesse in Kraantje Pappie en Ronnie Flex. Dus besloten wij ook even een kijkje te nemen bij Ronnie Flex.

Het meest opvallende aan het optreden van Ronnie Flex was de aanwezigheid van autotune: het blijkt dat die onmisbaar is. In een interview dat de populaire muzikant eerder deed met 3voor12 noemde Ronnie zijn autotune-apparaat liefkozend ‘mijn baby’…

Als je dit hebt laten bezinken, willen we nu een momentje nemen voor de andere artiesten die het podium betraden.

Causes weet verhaal over te brengen

Om te beginnen met Causes: zoete en lieve popliedjes die de gehele tent mee kon zingen. Overigens stond het niet erg vol, maar de jongens van Causes weten hun verhaal altijd goed over te brengen. Hits ‘Teach Me How To Dance With You’ en ‘Walk On Water’ werden natuurlijk niet overgeslagen!

Rondé krijgt publiek aan het dansen

Na Causes was Rondé aan de beurt. Rondé brak overtuigend en vol energie de main stage af en oversteeg daarmee de wat tamme set van Causes dubbel en dwars. Ze kregen iedereen aan het springen en zangeres Rikki Borgelt kreeg haar prachtige glimlach niet meer van haar gezicht geboend.

Rondé op Indian Summer - Foto Laura Rosierse

Rondé op Indian Summer – Foto: Laura Rosierse

Jett Rebel benut zijn talenten

Gaan we vervolgens verder met Jett Rebel, die wat langdradige nummers speelt en de aandacht van het publiek helaas niet altijd vast weet te houden. Dat is jammer want hij weet al zijn talenten volledig te benutten. Dat zorgt alleen dus wel voor veel solo’s, improvisatie en lange nummers.

Kensington sluit festival af met een feestje!

Headliner van de zaterdag is Kensington, een band die de afgelopen jaren op alle hoofdpodia stond en nog steeds een steady performance neer zet. Helaas is het allemaal wel veel van hetzelfde en kan variatie in de soort nummers zeker geen kwaad. Maar hoe dan ook brengt Kensington een feestje in de tent!

De zeventiende editie van Indian Summer was een succes, op naar nummer achttien!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.