Ennio Morricone verplaatst wederom concerten Nederland en België

Geschreven door op 20 november 2014 om 15:23
Ennio Morricone - Foto Sven-Sebastian Sajak - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Ennio Morricone heeft wederom zijn concerten in Nederland en België moeten verplaatsen. De filmcomponist kampt al geruime tijd met een hernia. 

Op 17 december zou Ennio Morricone in de Ziggo Dome te Amsterdam een concert geven. Die show is nu verplaatst naar 1 februari 2015. Het concert in België, dat plaatsvindt in Paleis 12 te Brussel,  is verplaats naar 3 februari. Alle verkochte kaarten zijn nog steeds geldig. Ook zijn er ook nog enkele kaarten beschikbaar voor het concert van Ennio Morricone.

 

Ennio Morricone

Ennio Morricone OMRI (Rome, 10 november 1928) is een Italiaanse componist, orkestrator en dirigent die de muziek voor ongeveer 500 films en televisieseries componeerde en orkestreerde. Tot zijn bekendste werk behoren de soundtracks voor westernfilms zoals The Good, The Bad and The Ugly en Once Upon a Time in the West. Wereldwijd verkocht Ennio Morricone meer dan 7o miljoen scores/soundtracks, singles en compilaties. Daarnaast wordt hij ook nog altijd gezien als één van de meest invloedrijke componisten van filmmuziek uit zijn tijd.

In zijn leven werd Ennio Morricone vijf maal genomineerd voor de felbegeerde Oscar. Helaas won hij deze prijs nog nooit. Wel won de Italiaanse filmcomponist onder andere twee Golden Globes en één Grammy-award.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.