Ennio Morricone geeft concert in Amsterdam en Antwerpen

Geschreven door op 2 juni 2015 om 13:23
Ennio Morricone - Foto Sven-Sebastian Sajak - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone geeft volgend jaar een concert in Amsterdam en Antwerpen. De concerten vinden plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016.

Ennio Morricone concerten in Amsterdam en Antwerpen

De concerten van Morricone Amsterdam en Antwerpen maken beiden deel uit van de “60 YEARS OF MUSIC WORLD TOUR“. Hiermee viert de gerenommeerde filmcomponist zijn zestigste jaar als dirigent en professioneel componist. Het concert op zaterdag 20 februari vindt plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. Op zondag 21 februari staat de componist in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Ennio Morricone tickets

Tickets voor Ennio Morricone in Amsterdam en/of Antwerpen zijn reeds in de online verkoop gegaan. De voorverkoop verliep via de website van Ticketmaster. Voor het concert zijn uitsluitend zitplaatsen te reserveren.

 

Ennio Morricone

Ennio Morricone heeft in de afgelopen zestig jaar meer dan 500 scores voor tv en film gecomponeerd. Daaron bevinden zich meer dan 100 complete muziekstukken. Bekende stukken van Morricone zijn natuurlijk Once Upon a Time in the West, , The Untouchables, Cinema Paradiso, One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Mission en The Best Offer.

YouTube player

Concert in de Ziggo Dome

Tijdens het concert in de Ziggo Dome zullen de bekendste werken van de afgelopen zestig jaar voorbij komen. In 2015 was de beroemde componist tevens te zien in de Ziggo Dome. Dit concert was onderdeel van zijn succesvolle Europese tournee. Destijds hebben meer dan 150.000 mensen in 22 steden de componist live gezien. Naar verwachting zal de aankomende wereldtournee wederom een groot succes worden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.