Jacqueline Govaert schrijft themasong voor Serious Request

Geschreven door op 30 oktober 2014 om 13:37
Live on the Beach Jacqueline Govaert (Krezip) - Fotocredits Shura - Wikimedia Commons

Zangeres Jacqueline Govaert gaat het nummer schrijven dat als themasong voor Serious Request gebruikt gaat worden. Dat meldt de Telegraaf. 

Op 18 december worden drie dj’s opgesloten in Het Glazen Huis, waar zij tot kerstavond zullen verblijven. Het drietal, waarvan de samenstelling nog altijd onbekend is, mag niet eten en zal 24 uur per dag radio en televisie maken. Dit jaar staat Het Glazen Huis in Haarlem, waar Jacqueline Govaert zelf ook woont.

Vorig jaar werd de themasong geschreven door Racoon, toen Het Glazen Huis zich in Leeuwarden bevond. De toenmalige actie richtte zich op de aanpak van kindersterfte door diarree en leverde ruim twaalf miljoen euro op. Dit jaar wordt er geld opgehaald voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Ook de opbrengst van Jacqueline Govaert’s themasong gaat daar naartoe.

Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert werd op 20 april 1982 geboren te Kaatsheuvel en is een Nederlandse zangeres, die bekend werd als frontvrouw van de pop-rockband Krezip. Ze behoorde tot de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg en zat in maakte al in 1997 deel uit van Krezip, toen ze nog op de middelbare school zat. Ze was het gezicht van de band, waarvoor ze songwriter, zangeres en pianiste was.  Op 27 juni 2009 gaf de band haar laatste concert.

Hierna vervolgde Jacqueline Govaert haar solocarrière met album Good Life. Een jaar later ging ze de samenwerking aan met Alain Clark, waaruit de single Wherever I Go vloeide, die vooral bekend werd als muziek voor een Senseo-reclame. In de lente van 2014 kwam ze met haar tweede soloalbum, genaamd Songs to Soothe. Daarmee kwam ze in de Nederlandse Album Top 100 direct binnen op één.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Jacqueline Govaert Nieuws · Nieuws