Hiphop mogelijke behandeling voor mentale problemen

Geschreven door op 14 oktober 2014 om 11:45
Rap, HipHop, Rapper - Creative Commons Zero - CC0

Het luisteren naar Hiphop zou een potentiële behandeling voor mentale problemen kunnen zijn. Dat meldde The Guardian zaterdag. 

Becky Inkster, een docent aan de universiteit in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, heeft een Hiphop-gerelateerde psyche-groep opgezet als onderdeel van haar werk voor de afdeling Psychiatrie. Binnen die groep is zij aan het onderzoeken hoe het genre patiënten kan helpen.

‘Hiphop geeft kracht om problemen te verwerken’

“Hiphop brengt zoveel meer dan het publiek zich realiseert”, zegt Becky Inkster. “Ik ben opgegroeid in de jaren ’90 tijdens de gouden jaren van de genre, waarin het genre uitgroeide tot een mainstream geluid. De muziek is rijk aan nog nader te onderzoeken referenties naar psychologische ziekten en dat zou enorme voordelen voor patiënten op kunnen leveren.”

De Hiphop-psyche-groep richt zich op het bewijzen dat het luisteren naar Hiphop patiënten de kracht kan geven om hun sociale en persoonlijke problemen, die in het genre veelvuldig aan bod komen, zelf uit te werken.

“Veel sleutelfiguren binnen de Hiphop komen uit achtergestelde stadsgebieden, waarin problemen als drugsmisbruik, huishoudelijk geweld en armoede vaak voorkomen, die op hun beurt weer gelinkt kunnen worden aan de vergrootte kans op psychologische ziekten. Deze problemen komen terug in hun taalgebruik en in hun liedjes.”

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws