Alt-J eerste nummer 1 in Vinyl Top 50

Geschreven door op 14 oktober 2014 om 11:10

Alt-J staat bovenaan in de allereerste editie van de Vinyl 50met zijn album This is all Yours. Hij wordt op de voet gevolgd door Leonard Cohen’s  Popular Problems. 

’s Nederland nieuwste verkooplijst voor LP’s werd maandagmiddag gepresenteerd in de Patronaat in Haarlem. De lijst is samengesteld aan de hand van de verkoopcijfers van platenwinkels, wat dus resulteerde in de nummer 1-positie voor de Britse Indierock-band  Alt-J.

De Vinyl 50

De LP verkooplijst is ontstaan op initiatief van Peter Funke. Volgens de muziekprofessional miste er simpelweg een lijst die op deze manier wordt samengesteld. De lijst zou zich onderscheiden omdat er platenwinkels aan meewerken die niet gebruikt worden voor de Album Top 100.

Volgens Peter Funke is de Vinyl 50 echter geen tegenhanger van de Album top 100. Volgens hem is de nieuwe lijst eerder een aanvulling dan een concurrent. De laatste keer dat een vinyl-only verkooplijst verscheen was in oktober 1986, toen ook cd’s mee werden genomen in de telling.

De top 5 van de Vinyl 50:

1. Alt-J – This Is all Yours

2. Leonard Cohen – Popular Problems

3. Jack White – Lazaretto-Ultra Edition

4. Typhoon – Lobi Da Basi

5. Emil Landman – Colours and Their Things

 

Alt-J

Alt-J is een Britse indierockband uit Leeds, gevormd door frontman Joe Newman, Gwil Sainsbury, Gus Unger-Hamilton en Thom Green. De vier muzikanten ontmoetten elkaar op de Universiteit van Leeds, waarna in 2008 de band werd opgericht. Met hun debuutalbum An Awesome Wave wonnen ze de Mercury Music Prize. Op 22 september 2014 kwam het tweede album This Is All Yours uit.

Beluister hieronder het album van Alt-J, This is All Yours.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Alt-J Nieuws · Nieuws