Julio Iglesias na 22 jaar weer op nummer 1

Geschreven door op 3 oktober 2014 om 15:39
Julio Iglesias - Foto Alejandro Vilar - CC0 1.0 Universal Public Domain

Julio Iglesias staat voor het eerst sinds 22 jaar weer op nummer 1 in de Nederlandse album-hitlijst. Het is voor de Spaanse zanger de vierde keer dat zijn album hier op de hoogste plek staat.

Julio Iglesias’ dubbel-cd, genaamd The Spanish Collection, staat deze week op de hoogste notering de Nederlandse album top 100. De laatste keer dat hij deze prestatie aan zijn lijst mocht toevoegen was in 1992, met zijn album Calor.

The Spanish Collection

Het succes van Julio Iglesias’ album The Spanish Collection is vooral dankzij een reclamecampagne op televisie. Het album is al enige tijd geleden uitgebracht, maar kwam vorige week pas binnen in de Nederlandse hitlijst, toen op nummer 1. Het is inmiddels zijn dertiende top 10-notering. De eerste was in 1979, met A Mis 33 Años. ,Drie jaar terug was zijn meest recente nummer 1-positie, toen met The Dutch Collection.

Julio Iglesias

Julio José Iglesias de la Cueva, zoals de zanger volledig heet, werd geboren in Madrid op 23 september 1943. Hij is een Spaanse zanger, de bestverkopende Spaanse artiest en internationaal een van de bekendste Spaanstalige zangers. Tevens is hij de vader van zanger Enrique Iglesias.

In 1972 scoorde hij een van zijn grootste hits met Un canto a Galicia, een lied in het Galicisch. Weliswaar is hijzelf in Madrid geboren, maar zijn vader kwam uit Ourense in Galicië.

Tip: Het nieuws album van Julio Iglesias, The Spanish Collection, is gemakkelijk te bestellen via bol.com.

Beluister hieronder zijn grootste hit, Un canto a Galicia.

YouTube player

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Julio Iglesias Nieuws · Nieuws