Junior Songfestival winnares: Julia (14)

Geschreven door op 29 september 2014 om 8:45
Logo Artiesten Nieuws - Wit Vierkant (ArtiestenNieuws)

De 14-jarige Julia heeft de finale van het Junior Songfestival gewonnen. Met haar liedje Around was zij de beste van de vijf overgebleven acts.

Door haar overwinning heeft zij een plek bemachtigd op de kinderversie van het Eurovisie Songfestival, dat op 15 november op Malta gehouden wordt.

Finale Junior Songfestival

Julia troefde in de finale vier andere acts af; Chelsea (2de), Suze (3de), Sebastiaan en Anne & Anique. De jury, bestaande uit onder andere Xander de Buisonjé en Niels Geusebroek, de kijkers en een kinderjury, gaf Julia zaterdagavond 36 punten.

”Dit had ik zeker niet verwacht. Ik vind het supergaaf dat ik heb gewonnen en ga nu eerst heel hard feestvieren”, sprak een extatische Julia.

Junior Songfestival

Het AVRO Junior Songfestival is de Nederlandse jaarlijkse preselectie voor het Junior Eurovisiesongfestival en wordt uitgezonden op NPO Zapp. Het festival is gebaseerd op het Nationaal Songfestival. Dit jaar was Jan Smit aangewezen als presentator.

Dit jaar gingen de bel- en sms-opbrengsten van het stemmen op de finalisten naar Cordaid Kinderstem. Die organisatie helpt kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

Bekijk hieronder het nummer Around van Julia.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Songfestival Nieuws